Ostalo

Snyder nije uspio osvojiti ni brončanu medalju, gledali smo ‘decrescendo‘ američkog hrvanja na ovoljetnim OI

Kyle Snyder

Iranski predstavnik je pobijedio favoriziranog američkog hrvača

Ogromna očekivanja od američkog muškog hrvačkog tima u slobodnom stilu na Olimpijskim igrama 2024. godine završila su razočaravajuće nakon poraza Kylea Snydera u borbi za brončanu medalju u kategoriji do 97 kilograma.

Snyder je izgubio od Iranaca Amiralia Azarpire s rezultatom 4-1, što je prvi put da bivši hrvač sa Sveučilišta Ohio State nije uspio osvojiti medalju na Olimpijskim igrama ili Svjetskom prvenstvu. Ovaj 28-godišnji sportaš, koji je 2016. osvojio zlatnu medalju, teško je uspijevao pronaći ritam nakon što je već u ranoj fazi borbe zadobio posjekotinu na čelu, što je dovelo do višestrukih prekida kako bi liječnici mogli sanirati ozljedu.

Snyderov poraz označio je kraj natjecanja američkog muškog freestyle tima na Olimpijskim igrama 2024., uz razočaravajući učinak nakon što su u svih šest težinskih kategorija ušli s velikim nadama za osvajanje više zlatnih medalja.

Umjesto toga, američki tim vraća se kući s izvedbama ispod svih očekivanja nakon što prvi put u 56 godina nisu uspjeli osvojiti zlatnu medalju i ukupno su osvojili samo tri medalje u 2024., naspram pet osvojenih u 2020. godini.

Izvanredan nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su se zapravo održale 2021. zbog dobro nam poznate globalne pandemije, doveo je Amerikance na vrh ovog sporta. Zlatne medalje koje su osvojili Gable Steveson u kategoriji do 125 kilograma i David Taylor u kategoriji do 86 kilograma, te osvajanje medalja u pet od šest težinskih kategorija, mnoge su navele da vjeruju kako bi američki tim mogao postići još bolji rezultat u 2024.

"Iskreno vjerujem da možemo donijeti šest zlatnih medalja u muškom hrvanju slobodnim stilom, što bi bilo prilično nevjerojatno" rekao je Taylor za američke medije prije Olimpijskih igara, nakon što je njegova karijera završila s dva poraza od Aarona Brooksa na američkim olimpijskim kvalifikacijama. "Ovaj tim je spreman."

Taylor je predao štafetu Brooksu, koji je bio četverostruki NCAA prvak, ali na kraju je iz Pariza otišao s brončanom medaljom nakon iznenađujućeg poraza u polufinalu od Magomeda Ramazanova iz Bugarske.

Od tri medalje koje su osvojili Sjedinjene Američke Države, jedino je Spencer Lee uspio doći do finala u svojoj težinskoj kategoriji do 57 kilograma, ali je doživio težak poraz od Reija Higuchija iz Japana.

Kyle Dake pridružio se Brooksu kao drugi osvajač brončane medalje iz američkog muškog freestyle tima nakon što se vratio iz ranih borbi i pobijedio Hetika Cabolova iz Srbije. Ipak, Dake je definitivno želio osvojiti olimpijsko zlato nakon što je bio favorit za ulazak u finale i 2020. i 2024., ali je oba puta doživio iznenađujuće poraze.

Naravno, američki tim nije imao Stevesona ovaj put, nakon što je odlučio napustiti hrvanje kako bi prvo potpisao ugovor s WWE-om, a potom se okušao u američkom nogometu nakon što je potpisao ugovor s Buffalo Billsima. Stevesonov zamjenik, Mason Parris, izgubio je u prvom kolu u kategoriji do 125 kilograma i nije se uspio kvalificirati u repasaž, čime su nestale njegove nade za osvajanje barem brončane medalje.

Nema sumnje da američki muški "freestyle" tim napušta Pariz s puno posla pred sobom prije povratka na Svjetsko prvenstvo, s nadom u puno bolji rezultat kada Olimpijske igre dođu u Los Angeles 2028. godine gdje će medalje američkim sportašima biti imperativ.

Linker
09. rujan 2024 04:11