Ostalo

Sonnen iznio razloge mirovine: "Nisam planirao, ali u borbi sam spoznao kako više nemam što je potrebno"

Umirovljenje Chaela Sonnena nakon Bellator 222 priredbe i poraza od Lyota Machide je rijetko koga iznenadilo. No, on kaže kako mu to prije borbe nije bilo u planu. Vjerovao je u pobjedu nakon koje bi prozvao prvaka poluteške kategorije, Ryana Badera.

Chael Sonnen više nije aktivni MMA borac. Borbom protiv Lyota Machide odradio je do kraja svoj ugovor s Bellatorom i ostavio rukavice na podu njihovog kaveza. Nakon borbe uputio se na službenu konferenciju za medije, gdje je odmah bio upitan je li umirovljenje bilo nešto što je već unaprijed znao da će učiniti ukoliko ne ostvari pobjedu.

"Nisam to imao u planu. Vjerovao sam da ću pobijediti i nakon tog bih prozvao Ryana Badera. Sve je zapravo išlo kako sam planirao, sve dok više nije. Ne žalim, bila je ovo borba za prvog izazivača, velika prilika za mene koju nisam iskoristio. Vrijeme je za nekoga drugog", odgovorio je Sonnen, koji je svoju odluku donio mirno i bez prevelike drame.

Iza njega je 49 borbi i 22 godine u sportu. Osim toga, s 42 godine na leđima je odavno izašao iz svog "primea". Da je odlučio nastaviti, Bellator bi mu vjerojatno dao još koju priliku, no on se odlučio posvetiti drugim stvarima. Razlozi za završiti borilačku karijeru su mu zapravo jako dobri.

"U ovom sportu moraš biti opak tip, a meni se čini da sam potrošio svu svoju opakost. Našao sam se u nekim pozicijama kroz koje bih ranije u karijeri bez problema prošao. Nije mi problem bilo biti lošiji od njega u njegovim područjima, no on me nadmašio u mojima. Bio je na meni i kontrolirao me, a to nisam mislio da će se dogoditi. Nekada ranije bih se bez problema izvukao i završio u gornjoj poziciji. To mi je dalo na zaključak kako više nemam ono što je portebno. Ispucao sam svoj posljednji metak i vrijeme je za krenuti dalje."

Sonnen inače radi na ESPN-u, gdje ima zajednički show s Arielom Helwanijem, a njegov Youtube kanal jedan je od najpraćenijih u svijetu MMA-a. On se za svoju egzistenciju ne mora brinuti, a sportu je kao borac dao puno. Kako u kavezu, tako i izvan njega.

Linker
20. travanj 2024 13:17