Ostalo

Stamp Fairtex nakon ispisivanja povijesti: ‘Mislim da sam prva osoba kojoj je ovo pošlo za rukom‘

Stamp Fairtex

 Christopher Colon/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
25-godišnja zvijezda ONE Championshipa konstantno podiže letvicu

Pomalo ispod radara prošlo je postignuće Stamp Fairtex na prošlotjednom ONE Fight Night 14 eventu. Pisali smo vam o tome, pisali su i svjetski MMA mediji, ali Stamp Fairtex definitivno zaslužuje još više pažnje za svoje ostvarenje.

25-godišnja Tajlanđanka predvodila je ONE-ov event u Singapuru i nokautom u drugoj rundi porazila je Seo Hee Ham. Pobjedom je postala prvakinja ONE-ove atom kategorije, jer Angela Lee se odrekla svoje titule i otišla je u mirovinu.

Okej, lijep uspjeh Stamp Fairtex, ali mnoštvo je boraca koji su osvajali MMA titule. To je definitivno istina, ali Stamp Fairtex nije osvajala titulu prvakinje samo u MMA-u. Fantastična Tajlanđanka pojaseve je osvajala u kickboksu, Muay Thaiju i sada u MMA-u. Time je postala jedina u povijesti ONE-a kojoj je pošlo za rukom osvajati titule u tri različita borilačka sporta. Nekoć je Stamp bila prva ONE-ova borkinja koja je osvajala titulu u dva različita sporta, a sada je postala i prva kojoj je to pošlo za rukom u tri različita sporta. Tek joj je 25 godina, a konstantno pomiče granice. Naravno da je nova titula izazvala snažan osjećaj ponosa kod Stamp.

‘‘Osjećam se jako ponosno i sretno jer sam došla do svjetskih titula u tri različita sporta. Mislim da sam prva žena, ali i prva osoba kojoj je ovo pošlo za rukom.‘‘, rekla je Fairtex nedugo nakon pobjede nad Seo Hee Ham.

Velika čast za Stamp bilo je i samo uručenje pojasa. Tek umirovljena Angela Lee uručila je pojas novoj prvakinji, a Stamp je više puta isticala kako je Angela Lee njen borilački uzor.

‘‘Bila sam preplavljena osjećajima jer mi je Angela (Lee) osobno uručila svoj pojas. Sjećam se svog meča protiv nje (2022. godine). Nakon toga mi je rekla da ću ja biti sljedeća prvakinja i jako sam počašćena zbog toga.‘‘, objasnila je Stamp.

Kao i mnogi borci, Stamp Fairtex također je imala teško odrastanje, prožeto siromaštvom i borbom za novac. Stamp je danas jedna od glavnih zvijezda ONE Championshipa i financije nisu nešto što ju danas zabrinjava.

‘‘Moja obitelj bila je jako siromašna tijekom mog odrastanja. Nismo imali puno. Tako sam shvatila da sve što imam zapravo je moja obitelj i oni će uvijek biti tu za mene.‘‘, zaključila je borkinja čije najbolje borilačke godine tek slijede, a već je postigla nevjerojatno puno.

Linker
27. travanj 2024 09:19