Ostalo

Što je sljedeće za Phila De Friesa: Britanac je ostao bez izazivača, ali prozvao je legendu MMA-a

Phil De Fries

 Screenshot (youtube, Ksw)
36-godišnji De Fries djeluje nepobjedivo unutar KSW-ovog kaveza

Devet pobjeda u devet nastupa pod okriljem KSW-a i osam obrana titule prvaka u teškoj kategoriji. To je statistika Phila De Friesa koji je apsolutni vladar poljske MMA organizacije i sada jedan od najvećih KSW-ovih boraca u povijesti.

36-godišnji engleski teškaš proteklog vikenda upisao je novu obranu pojasa. Tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Todda Duffeeja i KSW se sada našao u određenim problemima. Phil De Fries naime trenutno nema legitimnog izazivača na vidiku.

Darko Stošić prvi je u poretku izazivača, a srpskog borca De Fries je uvjerljivo porazio prije godinu dana. Iza Stošića u poretku je Ricardo Prasel kojeg je De Fries porazio u devetom mjesecu prošle godine, a zatim slijede Michala Martinek i Daniel Omielanczuk, borci s porazima u posljednjim nastupima. Mariusz Pudzianowski zatvara top 5, a Michal Kita je šesti (vjerojatno će obići Omielanczuka nakon ažuriranja).

De Friesu treba svježe krvi, a problem je bio očit već kad je KSW doveo Todda Duffeeja kao izazivača. Duffee se nije borio od 2019. godine, a posljednju pobjedu upisao je davne 2014. godine. Odmah u KSW debiju borio se za pojas, a De Fries ga je lakoćom porazio. Phil se nakon pobjede nad Duffeejem odlučio prozvati legendu MMA-a koja trenutno nije unutar KSW-a.

‘‘Osjećaj je dobar. Poštovanje za Todda, on je odličan borac, ali ja sam glavni sada i to će tako ostati. Želim dvije stvari. Hoću Alistaira Overeema na stadionskom eventu i želim svoj Rolex za pet godina službe. Ja, Overeem, 56 tisuća ljudi, dobra vremena.‘‘, rekao je De Fries.

Britanac je tom prozivkom aludirao na KSW 83 event zakazan za 3. lipnja (šesti mjesec) u Varšavi. PGE Narodowy stadion ugostit će tu priredbu, a kapacitet tog stadiona iznosi nešto više od 58 tisuća,

Alistair Overeem posljednji nastup odradio je u desetom mjesecu prošle godine, a pobjeda protiv Badra Harija preinačena mu je u ‘‘no contest‘‘ zbog pada na doping testu. Vjerojatno ga čeka suspenzija u Gloryju, ali ta suspenzija na važi pod okriljem KSW-a i Overeem bi uistinu mogao nastupiti na ovom spektaklu u Varšavi.

Linker
26. travanj 2024 23:13