Ostalo

Strašna vijest dolazi iz Brazila: Ubijen je otac i trener poznatog PFL-ovog borca Gabriela Brage

Gabriel Braga (lijevo) i Diego Braga (desno)

 Instagram (gabriel Braga)
Poznati brazilski MMA veteran i trener usmrćen je od strane kriminalne organizacije

44-godišnji MMA veteran Diego Braga ubijen je od strane kriminalne organizacije u Rio de Janeiru, a policija je jučer potvrdila ovo ubojstvo.

Braga je u ponedjeljak na društvenim mrežama objavio kako mu je otuđen motocikl, a prema navodima svjedoka, Braga je osobno otišao u favelu kako bi potražio lopove i svoj motocikl. Pripadnici kriminalne organizacije Comando Vermelho mislili su da je pripadnik suparničke postrojbe i zatim su ga usmrtili.

Zbilja nevjerojatno na kakav način je ovaj MMA veteran završio usmrćen. Inače, Diego Braga bio je glavni trener Tropa Thai Teama u Rio de Janeiru, a borilačkim sportovima podučavao je i siromašnu djecu iz favela. Među najpoznatijim Diegovim učenicima definitivno je Gabriel Alves Braga, njegov sin.

25-godišnji Gabriel borac je kojeg ste sigurno gledali pod okriljem PFL-a. Brazilac je protekle godine dogurao do finala turnira u perolakoj kategoriji, ali u finalu ga je porazio Jesus Pinedo. 12 pobjeda i jedan poraz upisao je Gabriel Braga u dosadašnjoj karijeri, a u PFL-ov turnir upao je porazivši Agu Huskića na PFL Challenger Series eventu. Osim u PFL-u, Braga je nastupao u LFA-u i UAE Warriors organizaciji. Radi se o jako talentiranom i perspektivnom mladom borcu koji je dosad bilježio odlične rezultate pod paskom svog oca. Nažalost, Gabriel će dalje morati bez svog tragično usmrćenog oca.

Diego Braga također je bio profesionalni borac prije nego se posvetio trenerskoj karijeri. 23 pobjede, osam poraza i jedan remi upisao je tijekom svoje dugogodišnje karijere. Nastupi u nekim velikim svjetskim organizacijama ipak su izostali, ali Braga se na domaćoj brazilskoj sceni borio s imenima poput Charlesa Oliveire, Adriana Martinsa, Miltona Vieire, Amilcara Alvesa itd. 2019. godine odradio je svoj posljednji MMA nastup, a na istom eventu nastupio je i njegov sin Gabriel. Obojica su upisali pobjede te večeri.

Među Braginim trenerskim postignućima, osim sina kojeg je izgradio u vrhunskog borca, svakako je velika stvar i činjenica da je trenirao Andersona Silvu. Sada već pokojni Diego bio je dio Andersonovog tima tijekom nekoliko posljednjih Silvinih mečeva u UFC-u.

Po svemu nabrojanom, Diego Braga bio je istaknuta figura brazilskog MMA-a i čovjek koji zaslužuje poštovanje, ali njegov život okončan je spletom okolnosti.

Diego Braga, počivaj u miru Božjem!

Linker
28. travanj 2024 10:42