Ostalo

Medijima kruži priča o borbi Cedrica Doumbea i ponajvećeg svjetskog talenta, Doumbe sve opovrgnuo

Cedric Doumbe

 Screenshot (youtube, Pfl)
Ponajvećova PFL-ova zvijezda oglasila se nakon što su brojni mediji prenosili vijest o njegovom navodnom sljedećem nastupu

Cedric Doumbe prošle je godine imao debi za pamćenje pod okriljem PFL-a. Bivši Gloryjev prvak velter kategorije napravio je tranziciju u MMA, potpisao je ugovor s PFL-om, a već u debiju je pokazao kako PFL nije promašio potpisavši ugovor s njegovom malenkošću.

Samo devet sekundi trebao je Doumbe za nokautirati Jordana Zebu, ali nokaut nije jedina impresivna stvar koju je Doumbe napravio. Kompletna izvedba, od ulaska u kavez, predstavljanja pa sve do završnog govora, bila je više nego spektakularna. Dan Hardy u jednom od svojih intervjua istaknuo je kako nešto takvo nije gledao od 2014. godine i Conorovog nastupa u Dublinu. McGregor je tada porazio Marcusa Brimagea, ali ulazak u kavez i govor nakon meča također su kultni, kao i sama podrška koju je dobio s tribinama.

Doumbe je također uživao ogromnu podršku navijača jer se borio u Parizu, a sada svi nestrpljivo iščekuju njegov sljedeći nastup. Proteklih dana medijima i društvenim mrežama kružila je priča o njegovom idućem nastupu i borcu s kojim bi trebao dijeliti kavez.

Glasine su govorile kako će Doumbe nastupiti 6. ožujka (treći mjesec) na PFL-ovom eventu u Parizu, a protivnik bi trebao biti Baissangour Chamsoudinov. 22-godišnji francuski borac rodom iz Čečenije, trenutno je neporažen i slavio je u svih osam dosadašnjih MMA nastupa. ‘‘Baki‘‘ je na glasu kao ponajveći svjetski talent u velter kategoriji, a posljednja četiri nastupa odradio je u Ares FC organizaciji. Talijanski reporter Al Zullino jedan je od prvih koji je iznio ovu vijest u javnost, ali Cedric Doumbe brzo je opovrgnuo te navode.

‘‘Poprilično sam iznenađen kad vidim kako mediji tvrde da je meč službeno dogovoren, a najbitnija osoba, točnije ja, nisam ništa potpisao, niti sam dobio ikakvu ponudu. Ne brinite, čim sve bude dogovoreno s Balijem, Pettisom, Magomedom ili Alexandreom, sve ću vam objaviti kao i obično. Ali zasad ništa.‘‘, napisao je Doumbe putem Twittera.

Nedugo poslije Doumbe je istaknuo kako se ne radi o tome da on sam želi prvi najaviti taj meč, nego da uistinu ništa nije potpisano i dogovoreno.

Dakle, od meča između Chamsoudinova i Doumbea zasad nema ništa. Pomalo je nerealno očekivati da bi PFL odradio takvo uparivanje. Doumbe je neporažen, ali tek je pet MMA mečeva iza njega i pažljivo ga treba graditi. Svestran borac poput Chamsoudinova mogao bi mu napraviti ogromne probleme svojim hrvanjem i grappling vještinama.

Također, velik je rizik izložiti i Chamsoudinova ovakvom meču, jer radi se o 22-godišnjaku koji je tek na početku svoje karijere. Uostalom, Chamsoudinov je službeno i dalje član Ares FC organizacije.

Linker
25. travanj 2024 23:05