Ostalo

Sutrašnja ONE-ova priredba ostala je bez glavne borbe večeri: Ponovno problemi s koronavirusom

John Lineker

 Screenshot (youtube, One)
Sjajan meč za prvaka bantam kategorije, trebali smo gledati u sklopu sutrašnjeg eventa u Singapuru

Nažalost, ne dolaze nam dobre vijesti iz ONE Championship organizacije. Sutra od 11:00h ujutro, održat će se njihova priredba naziva ONE Championship: Bad Blood. U glavnoj borbi večeri, John Lineker i Bibiano Fernandes trebali su se obračunati za pojas prvaka u bantam kategoriji (do 145 'pounda', ONE ima drukčije težinske kategorije od UFC-a).

Lineker je morao otkazati nastup zbog pozitivnog testa na koronavirus. Bivši UFC-ov borac, Brazil je napustio krajem prošlog tjedna i tada je bio negativan. Međutim, po dolasku u Singapur, Lineker je bio pozitivan i tako je azijska promocija ostala bez glavne borbe za sutrašnji event. Nije poznato hoće li promocija ponovno ugovoriti ovaj meč, no to bi se svakako trebalo dogoditi.

Inače, Bibiano Fernandes (24-4-0), vjerojatno je najveći borac u povijesti ONE promocije. Prvakom bantam kategorije postajao je u dva navrata, a upisao je ukupno sedam uspješnih obrana titule. Time je rekorder promocije, a dugo ga se smatralo najboljim borcem nižih kategorija izvan UFC-a. U periodu od 2011. pa do studenog 2018. godine, Brazilac je upisao 14 uzastopnih pobjeda. Ipak, u jedanaestom mjesecu 2018. godine, Kevin Belingon porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom. Bio je to revanš dvojice boraca, nakon što je Fernandes 2016. godine slavio submissionom u prvoj rundi. Ipak, Belingon i Fernandes borili su se još dvaput nakon drugog meča, a oba puta slavio je Fernandes. 41-godišnji Bibiano u poznim je godinama, no i dalje nastupa na visokoj razini. Međutim, trenutno posljednji nastup, upisao je još u desetom mjesecu 2019. godine.

John Lineker (34-9-0) s druge strane, trebao je biti pravi test za Fernandesa. Bivši UFC-ov borac (12-4 UFC), sredinom 2019. godine otpušten je iz najjače svjetske MMA promocije. Radilo se o poprilično iznenađujućoj odluci, jer Lineker je također jedan od najboljih boraca na svijetu kad su u pitanju niže kategorije.

Brzo se snašao brazilski borac i potpisao je za ONE. Pod njihovim okriljem upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa. Jedan od boraca koje je pobijedio, jeste i spomenuti Kevin Belingon. Lineker je 2020. godine nokautirao Belingona u drugoj rundi. Nažalost, borba za pojas morat će pričekat neku drugu priredbu.

Pretpostavka je kako će sunaslovna borba večeri dobit ulogu glavnog meča večeri. Radi se o meču između Rusa Anatolyja Malykhina i Kirila Grishenko, a ulog je pojas privremenog prvaka teške kategorije. Nažalost, puno manje interesantan meč od onog koji je originalno trebao predvoditi ovu priredbu.

Linker
27. travanj 2024 15:35