UFC

Najteži ispit u dosadašnjoj karijeri čeka ponajvećeg talenta UFC-ove perolake kategorije

Movsar Evloev

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Neporaženi ruski borac tražit će svoju šesnaestu pobjedu u profesionalnoj karijeri

Iako je dojam kako su Alexander Volkanoski i Max Holloway, osjetno bolji od ostatka perolake kategorije, radi se o kategoriji s pregršt nadolazećih boraca. Dok su Arnold Allen i Giga Chikadze već unutar Top 10 izazivača, sve su bliže tome i borci kao što su Bryce Mitchell, Sodiq Yusuff te Movsar Evloev.

Upravo ovaj potonji, po mnogima je jedan od najvećih potencijala perolake kategorije. Ovaj ruski borac, za dva dana napunit će 28 godina, a slavio je u svih dosadašnjih 15 profesionalnih MMA nastupa. Pod okriljem UFC-a, ostvario je pet pobjeda u jednako toliko nastupa. Prije potpisa za UFC-, Evloev je bio prvak bantam kategorije u M-1 Global promociji, a pojas je uspješno obranio dvaput.

Njegov rezime izgleda jako dobro i radi se o poprilično svestranom borcu koji je potkovan na svim poljima MMA-a. Međutim, jedan od razloga zašto Evloev nije privukao više pažnje, jeste činjenica kako se ne radi o pretjerano atraktivnom borcu. Osam pobjeda upisao je odlukom, a na bodove je slavio u svih pet dosadašnjih UFC nastupa. Posljednji nastup odradio je u šestom mjesecu protekle godine, a jednoglasnom odlukom savladao je Hakeema Dawodua. Čak devet rušenja upisao je Evloev u tom meču, no pogodio je tek 42 značajna udarca.

Trebao se Evloev boriti na UFC 270 priredbi ove godine. Ilia Topuria, još jedan veliki potencijal ove kategorije, trebao je biti njegov protivnik. Međutim, Evloev je morao otkazati nastup zbog pozitivnog testa na COVID-19. Charles Jourdain uskočio je kao zamjena, no Topuria je morao otkazati meč zbog zdravstvenih problema prilikom skidanja kilaže.

Movsar Evloev tako je zbog koronavirusa ostao bez nastupa, a čekat će ga sve do 04. lipnja (šesti mjesec) i UFC Fight Night 211 priredbe. Prema navodima ESPN-a i MMA Junkieja, Evloev će se boriti protiv Dana Igea (15-5-0, 7-4 UFC). Ige je trenutno deveti u poretku izazivača perolake kategorije (Evloev je 13.). 30-godišnji američki borac, trenutno je u nizu od dva poraza (Josh Emmett, Chan Sung Jung), a te borbe dokazale su kako trenutno ipak ne pripada samom vrhu kategorije.

Međutim, Ige iza sebe ima pobjede protiv zvučnih imena kao što su Edson Barboza, Gavin Tucker te Mirsad Bektić. Izuzev poraza od Julia Arcea u UFC debiju, Igea su pobjeđivali isključivo vrhunski borci poput gore navedenih Emmetta, ''Zombija'' i Calvina Kattara.

Igeu je pobjeda protiv Evloeva imperativ kako bi napokon prekinuo svoj gubitnički niz. Međutim, čeka ga više nego težak zadatak.

Linker
24. travanj 2024 10:27