Ostalo

Sve spremno za Bellator 259: Cyborg u revanšu, suprug Paige VanZant protiv brata Leona Edwardsa

Bellator 259
 Bellator
Bellator 259 priredba svojim je programom zainteresirala brojne ljubitelje borilačkog sporta

Nažalost, Bellator ima sličan problem kao UFC po pitanju Cris Cyborg. Jednoj od najpopularnijih borkinja svijeta jednostavno ne mogu pronaći pravu konkurenciju pa Brazilka ponavlja borbe koje je već ranije poprilično lagano odrađivala. Ovog puta, u glavnoj borbi Bellator 259 priredbe, drugu priliku pokušati je ugroziti dobit će Leslie Smith. Priredba se održava u noći s petka 21. svibnja na subotu 22. svibnja.

Smith je u svibnju 2016. godine bila prva protivnica Cyborg u UFC-u i to u međukategoriji do 63.5 kilograma. Nakon dokumentirano teškog i mukotrpnog skidanja kilograma, Cyborg je za pobjedu trebala tek 81 sekundu, odnosno Smith je riješila već u prvom pravom boksačkom napadu. Ipak, posljednji rezultati Smith su promovirali u izazivačicu i na njoj je da pokuša izbjeći drugi sličan poraz. No, veliki je autsajder, to nema nikakve sumnje.

Puno zanimljivije zvuči ostatak ovog programa. U sunaslovnoj borbi pratit ćemo bivšeg prvaka bantam kategorije, Dariona Caldwella, koji će također odraditi revanš. Čeka ga Leandero Higo, koji je u ožujku 2018. godine napao titulu, a Caldwell ju je obranio gušenjem sredinom prve runde. I on ima sličnu misiju kao Smith, dokazati da može puno bolje nego u prvom pokušaju. Ovo bi ujedno mogla biti borba za idućeg izazivača novom prvaku, Sergiju Pettisu.

Mnogima će najzanimljivija borba biti najveći ispit do sada za Austina Vanderforda (10-0). Neporaženi suprug Paige VanZant tražit će pobjedu vrijednu pozicije izazivača u srednjoj kategoriji, a suprotstavit će mu se Fabian Edwards (9-1). Radi se o bratu ponajboljeg UFC-ovog velteraša, Leona Edwardsa.

Glavni program otvorit će nova borba atraktivne i sve popularnije Valerie Lourede, koju u četvrtoj profesionalnoj borbi čeka Hannah Guy. Nekoliko poznatih imena je i na uvodnom programu. Među njima je donedavni UFC-ov borac, Velšanin Brett Johns, kao i Leah McCourt, Saad Awaad i supetalentirani Aviv Gozali.

Uostalom, pogledajte prvo najavu kojom je Bellator odlučio predstaviti sve najveće kvalitete sudionika priredba, a na dnu teksta nalazi se i kompletan program.

Bellator 259 - Popis borbi

Cris Cyborg (c) vs. Leslie Smith
Darrion Caldwell vs. Leandro Higo
Austin Vanderford vs. Fabian Edwards
Jaleel Willis vs. Maycon Mendonça
Valerie Loureda vs. Hannah Guy

Saad Awad vs. Nate Andrews
Grant Neal vs. Tyree Fortune
Sumiko Inaba vs. Kristina Katsikis
Aviv Gozali vs. Sean Felton
Davion Franklin vs. Tyler King
Leah McCourt vs. Janay Harding
Brett Johns vs. Danny Sabatello
Alfie Davis vs. Alexander Shabliy

Linker
25. travanj 2024 08:05