Ostalo

‘The Rock‘ je nekoć davno razmišljao o prelasku u PRIDE: ‘Zamislite kako bi prošao s Fedorom ili Cro Copom‘

The Rock

 Aric Becker/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Megapopularni Dwayne Johnson navodno je ozbiljno razmišljao o MMA karijeri, ali nikada se nije odvažio na nešto takvo

Brock Lesnar, Ken Shamrock, Dan Severn, Bobby Lashley, CM Punk, neka su od najpoznatijih imena koje smo gledali u profesionalnom hrvanju, odnosno takozvanim ‘‘kečerima‘‘, a zatim i u slobodnoj borbi, odnosno MMA-u.

Brock Lesnar, Ken Shamrock i Dan Severn ostvarili su neke zapažene uspjehe u svijetu MMA-a, dok je CM Punkova MMA karijera bila totalan debakl. Hrvačka podloga i atleticizam s kojim kečeri dođu u MMA, dobro im služi unutar kaveza, ali slobodna borba puno je više od samog hrvanja. Neki se uspiju prilagoditi, a neki ne.

Među onima koji su razmišljali preći u MMA navodno je i legendarni Dwayne Johnson, poznatiji kao ‘‘The Rock‘‘. Gostujući kod Joea Rogana u podcastu, ‘‘The Rock‘‘ je otkrio kako je 1997. godine ozbiljno razmišljao u prelasku u MMA. Tada je japanska MMA organizacija Pride preuzimala primat na MMA tržištu, a ‘‘Rock‘‘ je prema osobnim navodima bio blizu potpisa ugovora s tom organizacijom.

‘‘Tijekom 1997. godine, dok sam još uvijek odlazio u Los Angeles i trenirao, susretali smo se s mnogim MMA tipovima. Pride se upravo pokrenuo u Japanu i viđao sam sve te MMA borce kako odlaze u Pride. Ja sam u to doba zarađivao 150 tisuća dolara hrvajući 235 dana godišnje. Upotrijebite matematiku i izračunajte koliko sam zarađivao po meču. Slušali smo kako tipovi u Prideu zarađuju 250 tisuća dolara, a neki čak i po 350 ili 500 tisuća dolara. Tada sam još mislio kako neću uspjeti u WWE-u jer ljudi su mi zviždali u dvoranama. Govorili su mi da budem nasmiješen, a ja se nisam htio smiješiti, to nisam bio ja.‘‘, započeo je ‘‘The Rock‘‘, a potom je nastavio prepričavati.

‘‘Počeo sam razgovarati s Kenom Shamrockom u to doba jer je on tada hrvao s nama. Naletio sam i na Marka Kerra te sam također i s njim razgovarao. Tražio sam da mi kaže ponešto o Prideu. Imao sam ideju u glavi da počnem trenirati MMA i odem zarađivati pravi novac u Prideu. Tada se ne bih morao smijati. Bio sam svjestan da bih dobivao batina tamo, ali vjerovao sam da možda mogu napraviti i nešto dobroga.‘‘, dodao je ‘‘The Rock‘‘.

Vrlo brzo jedan od pratitelja Roganovog podcasta demantirao je ‘‘Rockove‘‘ navode, to jest, doveo je u pitanje istinitost njegovih tvrdnji. Naime, Pride je tek 1997. godine održao svoj prvi event, a održali su ga u desetom mjesecu 1997. godine. Bio je to jedini event koji su održali te kalendarske godine.

‘‘Prvi Pride održao se u listopadu (10. mjesec) 1997. godine. Fedor je prvu borbu u Prideu odradio 2002. godine. Ken Shamrock kojeg ovdje spominju, svoj prvi meč u Prideu odradio je 2000. godine. Kad sve zbrojimo, ovo je smijurija.‘‘, napisao je korisnik ‘‘TheRealSnowden‘‘ svoju reakciju na ‘‘Rockove‘‘ navode.

Isti taj korisnik kasnije je dodao kako su Shamrock i Severn bili dio WWE-a baš zato jer nije bilo novca u MMA-u tijekom 1997. i 1998. godine. Nešto slično izjavio je i Ken Shamrock nedavno u intervjuu za MMA Fighting.

Možda se Dwayne Johnson spetljao pričajući o točnom vremenskom razdoblju, ali nije isključeno da je razmišljao o Prideu. Kako bi se proveo u kavezu s borcima poput Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića, Fedora Emelianenka, ‘‘Minotaura‘‘ Nogueire itd., teško je zamisliti.

Linker
04. svibanj 2024 00:36