Ostalo

Timothy Johnson reagirao na ugovorenu borbu protiv Fedora: ‘Odabrao je mene zato što je ratnik‘

Tim Johnson
 Screenshot (youtube, Bellator)
Bellatorov borac teške kategorije iznenađujuće je najavljen kao idući protivnik Fedora Emelianenka

Teško je negirati kako je Bellatorov odabir Fedorova protivnika za priredbu u Rusiji razočarao fanove. Tjednima su se spominjala imena poput Fabricija Werduma, Josha Barnetta pa čak i Juniora dos Santosa te Alistaira Overeema. Na kraju je Timothy Johnson dobio priliku boriti se protiv jednog od najvećih boraca u povijesti, na njegovom domaćem terenu u Moskvi. Bellator i sam Fedor našli su na puno negodovanja i kritika od strane fanova putem društvenih mreža, a Tim Johnson (15-7, 3-3 Bellator) sada se oglasio po tom pitanju.

''Iskreno, nisam mislio da ću uopće konkurirati za tu borbu. Slušao sam ista imena kao i svi. Nakon objave da ću to biti ja, pojavilo se puno ljudi koji to ne prihvaćaju. No evo vam razloga: Fedor me gledao 25 minuta protiv Valentina Moldavskog (Fedorov učenik i trening partner), a listu s potencijalnim protivnicima imao je ispred sebe te se i njega nešto pitalo u vezi ove borbe. Dva su moguća razloga zašto je odabrao mene kao protivnika. Odabrao me jer smatra da će me ekspresno nokautirati i to je prvi mogući razlog, no ne želim misliti na taj način. Mislim da me Fedor izabrao jer je ratnik. On ima mentalitet ratnika, a ja ću mu pružiti dobar otpor i borbu. On se ne želi boriti s nekime tko će ući u kavez samo iz razloga da se bori protiv Fedora. Svjestan je da ću mu pružiti opaku borbu.'', rekao je Timothy u razgovoru za MMA Junkie.

36-godišnji američki borac krajem lipnja ove godine borio se protiv Moldavskog za Bellatorov privremeni pojas teške kategorije. Poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom, a sada ga čeka još jedan ruski protivnik u vidu Fedora Emelianenka (39-6, 3-2 Bellator). Johnson unatoč kritikama oko odabira njega kao protivnika tvrdi da je počašćen što je dobio takvu priliku, no istovremeno mrzi činjenicu kako bi upravo on mogao biti borac koji će umiroviti Fedora i to pred njegovom domaćom publikom u Rusiji.

''Teško je ovo procesuirati u glavi. Gotovo da imam mentalnu blokadu kojom se propitkujem trebam li dati sto posto od sebe u ovoj borbi. Ako ga pobijedim, svi će biti ljuti na mene jer žele da on pobjedom napusti sport. Međutim, to je jako tih glas u mojoj glavi, a ja želim ubiti zmaja kako bi ostao upamćen kao zadnji čovjek koji ga je pobijedio.''

Iako Johnson navodi kako želi biti zadnji koji je pobijedio Fedora, nikada nije potvrđeno da je ovo Fedorova oproštajna borba. Naime, Emelianenku nakon ove borbe preostaje još jedna borba prema ugovoru koji je potpisao s Bellatorom. Timothy Johnson vjerojatno smatra kako će se Fedor umiroviti ukoliko izgubi, no i sam je svjestan da ovo možda nije zadnja borba za legendarnog ruskog borca.

''Ovo je njegova zadnja borba, to jest moguće je da mu ovo bude zadnji nastup. Ne znam je li potvrdio da se oprašta nakon ovog nastupa. Međutim, biti akterom njegove zadnje borbe u karijeri, svaki borac bi ovo prihvatio. On će dati zadnji atom snage da me pobijedi. On će biti Fedor otprije 10 godina, neće to biti borac kojeg smo gledali zadnjih godinu ili dvije. Biti će to retro Fedor i to je borba za koju se spremam.'', završio je Johnson sa svojim osvrtom na borbu protiv ''Last Emperora''.

Inače, Fedorov zadnji nastup dogodio u prosincu 2019. godine kada je nokautom u prvoj rundi savladao Quintona ''Rampage'' Jacksona. Gotovo dvije godine proći će od spomenutog nastupa do borbe protiv Johnsona, a izuzetno je upitno u kakvom će se izdanju pojaviti 44-godišnji Emelianenko. Tim Johnson nije naročito atraktivno ime u MMA svijetu, no radi se o kvalitetnom borcu koji je itekako sposoban napraviti probleme Fedoru na zalasku karijere.

Linker
20. travanj 2024 17:35