Ostalo

Tri bivša UFC borca saznala sudbine nakon pada na doping testu: Nicholsonu 4 godine suspenzije!

Alex Nicholson
 Screenshot
U četvrtak je odlučeno da će UFC veteran, a sada član PFL rostera, Ramsey Nijem, biti suspendiran na period od 9 mjeseci radi pozitivnog testa na cannabis. Uz to će platiti oko 3700 dolara globe, koja uključuje i sudske troškove. O suspenziji je odlučila Komisija u američkoj državi Nevadi gdje je Nijem i počinio prekršaj. Nijem je jedan od trojice bivših UFC boraca, koji su sada dio konkurentskog PFL-a, a koji su pali na doping testu nakon polufinalnog eventa u listopadu.

Borac se nije žalio na presudu s obzirom da se radi o kazni koja je objektivno prilično niska i spada u neki standard za ovakav prekršaj. Na istoj sjednici Komisije se odlučivalo i o sudbini još dvojice boraca iz PFL-a, koji su sudjelovali u drugoj turnirskoj sezoni, a koji su "pali" nakon eventa u Mandalay Bayju.

Finalistu u perolakoj kategoriji, također bivšem UFC-ovcu, Danielu Pinedi je potvrđen pozitivan nalaz, a u budućnosti će se odlučivati o duljini njegove suspenzije. On je na polufinalnom turniru 17. listopada kao zamjena pobijedio Khaibulaeva i Kennedyja te se plasirao u finale koje sada neće vidjeti.

Svoju sudbinu je na istoj sjednici Komisije već sada saznao sudionik polufinala u teškoj kategoriji. Alex Nicholson je dobio čak četiri godine suspenzije jer mu je u tijelu pronađen koktel od čak tri različita steroida. "Spartan" je također bio dio elitne promocije od 2016. do 2017. godine. I Nicholson i Pineda su zanijekali sve optužbe.

Linker
18. travanj 2024 08:13