Ostalo

Trostruki prvak svijeta branit će svoju teškašku titulu protiv afričkog diva

Anatoly Malykhin

 ROUELLE UMALI/Xinhua News/Profimedia
Senegalski gigant napast će ONE titulu prvaka teške kategorije protiv nevjerojatnog Anatolyja Malykhina

Anatoly Malykhin pokušat će nadograditi svoju jedinstvenu ONE Championship baštinu protiv Oumara ‘‘Reug Reug‘‘ Kanea na ONE 169 priredbi.

Malykhin, koji je trenutni prvak u teškoj, poluteškoj i srednjoj kategoriji, pokušat će obraniti jedan od tih pojaseva po prvi puta protiv "Reug Reuga" 8. studenoga u State Farm Areni u Atlanti, u Georgiji.

image

Oumar Kane

SEYLLOU/AFP/Profimedia

Dužnosnik iz ONE Championshipa potvrdio je obračun između Malykhina (14-0) i Kanea (6-1).

36-godišnji Malykhin osvojio je svoj prvi apsolutni naslov prvaka sredinom prosinca 2022. u poluteškoj kategoriji. Zatim se popeo u tešku kategoriju i zgrabio taj pojas u lipnju 2023. godine. Nedavno se spustio sve do srednje kategorije kada je u ožujku uzeo i treći naslov prvaka, a sada se vraća dvije kategorije iznad u pokušaju da nastavi svoju nevjerojatnu seriju.

32-godišnji Kane dolazi na ovaj izazov s tri uzastopne pobjede u nizu. Nije se natjecao od kolovoza 2023. godine kada je svladao Marcusa ‘‘Buchechu‘‘ Almeidu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Uz borbu za naslov teške kategorije, ONE 169 priredba ugostit će i obračun za ONE perolaku ‘muay thai‘ titulu između Tawanchaija P.K. Saenchaija i Joa Nattawuta.

Linker
19. lipanj 2024 17:20