Ostalo

U SAD-u preminuo slavni hrvač i vlasnik rekorda koji se vjerojatno nikad neće srušiti!

Carlton Haselrig
 Screenshot (YouTube)
Bavio se hrvanjem, MMA-om i američkim nogometom, a po njemu je i nazvano jedno pravilo

U srijedu je preminuo Carlton Haselrig, bivši hrvač, MMA borac i NFL igrač. U trenutku smrti imao je 54 godine.

Prema informacijama kojima raspolažu američki mediji, slavni sportaš iz Johnstowna preminuo je prirodnom smrću, ali za konačnu potvrdu će se pričekati obdukcijski nalaz.

Haselrig je bio zaista vrhunski sportaš koji je ispisao povijest kao jedini hrvač s čak šest NCAA titula u teškoj kategoriji, a naslove je osvajao i u 1. i u 2. Diviziji. Američki portali pišu da je to rekord koji se "vjerojatno nikad neće srušiti" jer je NCAA promijenio pravilo koje je Haselrigu dopuštalo da se natječe i osvaja titule u dvije različite divizije.

Carlton je 2. Diviziju osvajao 1987., 1988. i 1989. godine, a tada su mu NCAA pravila omogućavala da nastupa i u 1. Diviziji koju je također osvojio u svakoj od spomenutih godina.

"To je dovelo do formiranja nečega što je postalo poznato pod nazivom 'Haselrigovo pravilo', a isto je zabranilo hrvačima iz nižih divizija da nastupaju u 1. Diviziji", piše ESPN i tako zapravo objašnjava zašto će se njegov individualni rekord sa šest titula teško nadmašiti.

Haselrig je tijekom svojih dana na koledžu upisao nevjerojatan 143-2-1 omjer, a u jednom je trenutku nanizao 122 NCAA meča bez poraza. U Diviziji 1 nije nikada upisao poraz, a Amerikanci ističu i da je imao pobjedu nad tada budućim olimpijskom pobjednikom Kurtom Angleom.

Nakon hrvačke karijere Haselrig je stigao u NFL gdje je bio član Pittsburgh Steelersa i New York Jetsa.

Charlton se potom posvetio i MMA-u u kojem je upisao tri pobjede iz pet profesionalnih mečeva.

Haselrig je iza sebe ostavio suprugu i devetero djece...

Linker
26. travanj 2024 18:07