Ostalo

UFC-ov veteran o Ngannouovoj MMA budućnosti: ‘Samo jedna borba za njega ima smisla, to će biti najveći meč ikada‘

Francis Ngannou

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Matt Brown smatra kako bi UFC, u kopromociji s PFL-om, trebao organizirati meč izmeču ‘Predatora‘ i Jona Jonesa

Nakon što je Francis Ngannou pretprošlog vikenda šokirao boksački svijet i dobrano namučio Tysona Furyja u njihovom međusobnom saudijskom okršaju, jednog od glavnih pitanja u javnom prostoru postalo je: "Što je sljedeće za kamerunskog nokautera?". Većina fanova, ali i boraca, "Predatorovu" budućnost vidi isključivo u boksačkom ringu, dok Matt Brown smatra kako za Ngannoua samo jedna borba u ovom trenutku ima smisla - a to je ona s Jonom Jonesom.

"Ako UFC organizira tu borbu u suradnji s PFL-om - bit će to najveća borba u povijesti MMA sporta", rekao je UFC-ov veteran u posljednjoj epizodi "The Fighter vs. The Writer" podcasta pa nastavio: "Očito je da se Jon mora vratiti nakon svoje ozljede, i bez uvrede za Stipu, ja sam njegov prijatelj i veliki fan, ali da sam ja Jones razgovarao bih s Danom Whiteom i rekao mu: ‘Brate, idemo napraviti ko-promociju‘. To neće ubiti UFC. Po mom mišljenju, to ni na koji način neće PFL učiniti konkurentom UFC-u".

UFC u prošlosti nije pokazivao interes za kopromociju s drugim MMA organizacijama. Čak i kad je kupio druge organizacije, poput Strikeforcea ili WEC-a, one su funkcionirale zasebno sve dok ponajbolji borci iz tih promociju nisu pridruženi UFC-ovom rosteru. Brown, međutim, ne otpisuje mogućnost da bi UFC i PFL mogli pronaći potencijalni model suradnje.

"To bi bila najveća borba u MMA povijesti. UFC nas stalno iznenađuje novim stvarima. Sada su, također, pod Endeavourom, a to je tvrtka koja želi novac, cijena dionica je ono što ih zanima. Postoji šansa, mislim da to nije potpuno isključeno. Dana je dosta evoluirao, sjećate se kada je svojedobno rekao da u UFC-u nikad neće biti žena, a onda se to promijenilo. Uvijek smo šokirani UFC-ovim poslovnim potezima", istaknuo je UFC-ov velteraš i borac s drugim najvećim brojem isporučenih nokauta u povijesti organizacije (13), te dodao kako samo borba s Jonesom ima smisla budući da se, prema njegovom mišljenju, Ngannou nema s kim boriti u MMA-u.

Linker
25. travanj 2024 03:11