Ostalo

Umirovio se Rory MacDonald, žena mu objavila emotivnu poruku na Instagramu

 Rory MacDonald  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kraj jedne velike karijere

Iako mu je tek 33 godine, za Roryja Macdonalda se može bez zadrške reći da je jedan od istinskih veterana borilačkog sporta. Nakon vrlo uspješne karijere u UFC-u gdje je došao do pozicije izazivača, a onda i odradio jednu od najboljih borbi svih vremena protiv Robbieja Lawlera, Rory je svoju karijeru nastavio u Bellatoru.

Tamo se također vrlo dobro snašao i već u drugoj borbi osvojio Bellatorov pojas velter kategorije pobijedivši jednoglasnom sudačkom odlukom Douglasa Limu. Nakon toga je dobio ambiciju postati prvak u dvije težinske kategorije, ali vrlo brzo ga je na zemlju spustio Gegard Mousasi nokautiravši ga već u drugoj rundi borbe. Douglas Lima ga je pobijedio u revanšu, a nakon toga karijeru nastavlja na PFL-ovim turnirima, gdje se već vidjelo da je prilično potrošen kao borac.

U posljednjih pet borbi pobijedio je samo jednom, a na subotnjem polufinalu PFL-ovog turnira nokautiran je od strane Dilana Taylora već u prvoj rundi. Da je vrijeme za okačit rukavice o klin, u njegovo ime objavila mu je žena na svom Instagram profilu.

"Jako emotivna večer. Tražim vas da budete pažljivi s riječima. Bilo je to jedno predivno putovanje gledati ovog čovjeka kako se bori. Rory je objesio rukavice o klin i pomirio se s odlukom o umirovljenju. Za nove početke, hvala vam!"

Treba biti karakter i znati reći kada je dosta. Primati nepotrebnu štetu nije nikome u cilju, a za takvu odluku treba se ipak svoj ego staviti sa strane i dobro promisliti o svemu. Ako mu je ovo konačna odluka, onda mu hvala na svim borbama kojima nas je i više nego zabavio.

Linker
15. travanj 2024 12:57