K1 i Boks

(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN: Ali je ispalio najbržu kombinaciju u povijesti teške divizije i brutalnim nokautom obranio naslov

Muhammad Ali (lijevo) i Brian London (desno)

 SCREENSHOT (YOUTUBE, JOSHMAR11)
Snimku ove borbe možete pogledati na dnu članka

U sklopu naše rubrike Na današnji dan do sada ste mogli čitati o raznim borbama i rođendanima raznih boraca, a danas vam donosimo jedan boksački meč. Na današnji dan 1966. godine, Muhammad Ali je po peti put uspješno obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nokautiravši Engleza Briana Londona u trećoj rundi u londonskoj Earl‘s Court Areni.

Ali, neporažen u 24 uzastopne borbe, ušao je ovu borbu nakon prekida u šestoj rundi najpopularnijeg borca ​​u Britaniji u to vrijeme, Henryja Coopera. Taj se okršaj s nestrpljenjem očekivao jer je Cooper tri godine ranije srušio Alija u borbi koja nije bila za pojas.

Prvak je odmah na početku borbe uspostavio dominaciju i London je imao velikih problema, a izdržavao je sve nalete do početka treće runde i najnevjerojatnije sekvence koju ćete vidjeti u skorije vrijeme.

Naime, Ali je tada ispalio najbržu kombinaciju u povijesti divizije i nokautirao protivnika. Kasnija mjerenja pokazala su da je bacio 12 udaraca u 2,8 sekunde, a da mi ne pričamo puno, pogledajte sami kako je legendarni boksač izveo ovaj pothvat.

Linker
04. svibanj 2024 00:05