Ostalo

Uriah Hall komentirao i ocjenjivao borilačke scene iz poznatih filmova: ‘Taj tip je legitiman borac‘

Uriah Hall

 Screenshot (youtube, Insider)
Poznati UFC-ov borac srednje kategorije na zanimljiv način je analizirao borilačke scene

Svijet kinematografije nudi nam pregršt filmova u kojima su borilačke vještine i sportovi u fokusu. Kultni filmovi poput ''Rockyja'', ''Kickboxera'', ''Raging Bulla'', ''Bloodsporta'' i mnogih drugih, raznim borcima poslužili su kao inspiracija u mlađim danima.

Rasprave o tome koji od takvih filmova je najbolji, stvar su ukusa i subjektivnog dojma. Ono što se može prokomentirati, naročito ako je profesionalni borac u ulozi kritičara, to su borilačke vještine koje su prezentirane kroz te filmove.

Uriah Hall kao jedan od atraktivnijih i vještijih UFC boraca, naročito kad je stojka u pitanju, više je nego dobar kandidat za takvu analizu. UFC-ov borac srednje kategorije, gostujući za Insider, osvrnuo se na nekoliko poznatih filmskih naslova u kojima se očituju borilačke vještine.

Kad je u pitanju ''Kickboxer'' u kojem glumi Jean-Claude Van Damme, Hall je rekao sljedeće:

''Uistinu volim Jean-Claudea Van Dammea. On je definitivno jedan od tipova, ako ne i baš onaj tip koji me inspirirao da udaram kickove. Uspio sam nokautirati tipove kružnim udarcima i naučio sam razne 'cool' kickove. Kad sam imao 12 godina, ovaj film bio je život. Odličan je ovo film, ali što se tiče realističnosti borilačkih pokreta, nije niti blizu realnom. Dajem mu pet od deset za realističnost pokreta.', rekao je

''Seized'' je jedan od filmova koje je Hall također prokomentirao. Radi se o akcijskom filmu iz 2020. godine, a scenu koju je Hall analizirao jeste jedna od onih u kojima je on zapravo glumio.

''Oh moj Bože, ovo je neugodno. Sada moram sebe ocjenjivati. Dobar posao ljudi. Volim ovaj dio scene, ne zbog toga što umrem, ali boom! Dat ću si devetku.'', poprilično pristran bio je UFC-ov borac prilikom ocjenjivanja te scene.

Scena iz filma ''Blood and Bone'' također je bila dio Hallove analize. Michael Jai White glavna je zvijezda tog filma, a Hall je otkrio zanimljivu informaciju.

''Veliki sam fan Michaela Jai Whitea. Čak sam naučio jedan kick od njega. On ima, koliko ono, sedam crnih pojaseva? Taj tip je zapravo legitiman borac.'', a ocjena koju je dao, ponovno je bila devetka.

Kako su prošle scene iz filmova kao što su ''Never Back Down 2'', ''Bruised'' te ''John Wick: Chapter 2'', pogledajte u zanimljivom videu pri dnu ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 14:08