UFC

Od skliske podloge do Seana Stricklanda: Pat Barry navodi seriju razloga zbog kojih je Namajunas izgubila

Pat Barry i Rose Namajunas

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Zaručnik bivše UFC-ove prvakinje u slamka kategoriji smatra da je Namajunas odradila perfektan meč

Umirovljeni MMA borac Pat Barry, dugi niz godina jedan je od trenera Rose Namajunas, ali ujedno je i njen zaručnik. Proteklog vikenda na UFC 274 priredbi, Barry je na neki način djelovao kao njen glavni trener i prednjačio je sa svojim uputama između rundi.

Ta uloga inače pripada Trevoru Wittmanu kojeg mnogi smatraju stručnijim trenerom od Barryja. Namajunas je na koncu pružila jedan od neuvjerljivijih nastupa u svojoj karijeri, a podijeljenom sudačkom odlukom izgubila je od Carle Esparze. ''Thug'' Rose tim porazom ostala je bez titule u slamka kategoriji, a Barry je gostujući u MMA Houru objasnio što je pošlo po zlu.

''Ušli smo u ovaj meč sa strategijom. Znamo sve što Carla radi, prije nego što to uopće i učini. Znamo kako izbjeći njene napade i kako ju napasti. To je strateški perfektan plan. Samo da bude jasno, došli smo tamo pobijediti. Fanovi su negodovali jer ne razumiju što se događa. Onog trenutka kad krenu negodovati, Carla će se otvoriti, a nakon toga Rose ide u napad. Tako se to radi.'', započeo je Barry, ali dojam je kao da njihov plan uopće nije upalio.

''Namajunas je sve odradila savršeno, perfektno. Volim UFC i tu organizaciju, ali moram istaknuti tri momenta, od kojih su dva naročito bitna. Taman kad je Rose trebala krenuti u napad, poskliznula se. Uočio sam kako njeno stopalo klizi. Poludio sam kad sam to uočio, a ista stvar dogodila se još jednom. Trenirali smo isključivo za takvu priliku, a oba puta se poskliznula. Ovo je bila najskliskija podloga ikad. Drugi put kad se dogodilo, iz nervoze sam prešao u potpuni mir. Nešto se očito događalo. Znate za Rose i njenu duhovnost. Ako pogledamo stvari na određen način, onako kako ona razmišlja, nešto ju je jednostavno spriječilo da pobijedi u ovoj borbi.'', rekao je Barry.

Ako mislite da je Pat već u ovoj fazi iznio i previše nevjerojatnih izlika, varate se. Zaručnik donedavne prvakinje UFC-ove slamka kategorije okrivio je i Seana Stricklanda za loš nastup svoje zaručnice. Naime, Sean je proteklih tjedana zbijao niz šala na njihov račun, a Barryja je optužio za pedofiliju, pod navodima da je s Namajunas u vezi još od njenih maloljetničkih dana. 13 je godina razlike između njih dvoje, ali Barry navodi da Rose nije bila njegova djevojka dok je bila maloljetna.

''Sve ovo sa Stricklandom je otišlo na sve strane. Prije nekoliko godina, Rose je odradila intervju gdje je izjavila kako se pridružila Rufussport dvorani dok je imala 14 godina, zatim je napustila dvoranu te se vratila nekoliko godina kasnije. Dodala je kako je tada upoznala i svog zaručnika, Pata Barryja. Tip koji je pisao intervju, napisao je: 'Rose Namajunas se pridružila Ruffussport dvorani kad je imala 14 godina, a tada je upoznala svog zaručnika Pata Barryja'. Na temelju toga nastala su sva ova sranja, zato što je taj tip odlučio tako napisati intervju. Takve stvari čine Rose emotivnom i takva je ušla u meč protiv Carle.'', dodao je Barry.

Poznavajući osobnost Seana Stricklanda, barem kad su društvene mreže u pitanju, Rose Namajunas i Pat Barry tek sada bi mogli naići na još žešće Seanove napade. Strickland je u svojim ''tvitovima'' nerijetko uspoređivao Barryja sa Jeffreyjem Epsteinom, poznatim američkim seksualnim prijestupnikom, koji je seksualno zlostavljao velik broj maloljetnih djevojki. Mnoge od njih imale su samo 14 godina.

Trebaju li Rose i Barry tražiti razloge poraza u takvim stvarima, ostavljamo njima na izbor. Činjenica je da Strickland ne poznaje granice te nije nemoguće da neke osobe uistinu pogađa svojim neukusnim šalama.

Linker
24. travanj 2024 07:20