Ostalo

Usman Nurmagomedov nakon pobjede nad Hendersonom: ‘Nije bitno tko je sljedeći, dajte mi bilo koga‘

Usman Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Bellator)
Prvak Bellatorove lake kategorije spreman je boriti se protiv bilo koga

Nevjerojatnom lakoćom je Usman Nurmagomedov sinoć porazio Bensona Hendersona na Bellator 292 eventu. 24-godišnji Dagestanac pogodio je ‘‘question mark kickom‘‘, bacio je Hendersona u nokdaun, munjevito mu je uzeo leđa, a nakon nešto više od dvije i pol minute, legendarni Henderson morao je tapkati na gušenje.

Nurmagomedov je tako upisao prvu obranu titule u lakoj kategoriji, a prošao je i u polufinale Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji. Pobjednik turnira osvojit će glavnu nagradu u iznosu od jedan milijun dolara.

Nakon pobjede nad legendom kao što je Henderson, Usman Nurmagomedov istaknuo je kako mu nije bitno tko će biti sljedeći protivnik i da je spreman na bilo koga.

‘‘Henderson je legenda ovog sporta, divimo se takvim borcima i sve najbolje mu želim. On je jako dobar protivnik i ne može ga se podcijeniti. Nije mi se žurilo po finiš, ali završilo je tako kako je završilo. Bio sam spreman na pet rundi. Koga želim za sljedećeg protivnika? Nije me briga, ne biram ja. Dajte mi bilo koga.‘‘, rekao je Nurmagomedov na konferenciji za medije.

Zapravo je poznato tko bi mogao biti njegov sljedeći protivnik. Nurmagomedov se u ždrijebu križa s pobjednikom borbe između Brenta Primusa i Mansoura Barnaouija. Njihov meč na rasporedu je 12. svibnja (peti mjesec), a tko god pobijedi, bit će velik autsajder protiv Nurmagomedova.

Jako zanimljiva i uzbudljiva karijera je pred ovim borcem koji 17. travnja (četvrti mjesec) puni tek 25 godina. Najbolje tek slijedi, a nama preostaje da uživamo.

Linker
11. travanj 2024 19:38