Ostalo

Usman Nurmagomedov potpuno izdominirao ‘Pitbulla‘ i osvojio pojas lake kategorije

Usman Nurmagomedov  

 Matt Ferris/Newscom/Profimedia
Označio početak nove ere

Osim velike pobjede Vadima Nemkova protiv bivšeg UFC borca Coreya Andersona, mogli smo svjedočiti još jednoj dominantnoj izvedbi i velikoj pobjedi Dagestanca Usmana Nurmagomedova protiv Patrickyja Freirea čime mu je i preoteo pojas lake kategorije.

Nurmagomedov je ovime povećao svoj niz neporaženosti na 16-0, od čega je pet pobjeda ostvario unutar Bellatorove organizacije. Koliko dominantna je sama pobjeda bila govore i sudačke kartice (50-45, 50-44, 50-44).

Sinoćnjom pobjedom Usman Nurmagomedov došao je do 16. pobjede i sada je prešao polovicu puta da prestigne neporaženi niz od 29 pobjeda bez poraza puno poznatijeg Nurmagomedova. Usman je inače Khabibov bratić, te mlađi brat Umara Nurmagomedova koji je također vrlo uspješan MMA borac. U sinoćnjem nastupu na Bellatorovom eventu potvrdio je još jednom da krv nije voda, te zasigurno učinio ostatak obitelji Nurmagomedov ponosnima.

Do nedavno se špekuliralo tko će prvi osvojiti pojas; Usman u Bellatorovoj organizaciji ili Umar unutar UFC organizacije, no sada znamo odgovor na to. Usman je preduhitrio svog starijeg brata.

Nurmagomedov je odmah na početku borbe zauzeo centar i počeo s frekventnim ‘kickovima‘ i pojedinačnim udarcima s distance. Sličnim tempom nastavio je i u drugoj rundi, a uskoro je sjeo savršeno tempirani udarac koji je uzdrmao prvaka, što je Nurmagomedov odmah iskoristio i upisao prvo rušenje. Po uzoru na svojeg bratića, Usman je krenuo demolirati Freireu na podu ‘ground and pound‘ udarcima, te ga kontrolirati na podu, a na kraju gotovo privesti borbu kraju snažnim udarcima laktovima. Ovoga puta zvono je spasilo ‘Pitbulla‘.

Treća runda bila je slična prvoj; Usman je bacao puno ‘kickova‘ i udaraca s distance, no rušenje nije uspio upisati. U četvrtoj rundi Freire se probudio i nekoliko puta pošteno pogodio Usmana, no nije bio niti blizu da ga uzdrma, a niti da uzme tu rundu. U posljednjoj rundi Nurmagomedov ponovno dolazi do rušenja, te uz serije udaraca i kontrolu dobiva i posljednju dionicu borbe. Kraj runde označio je početak ere još jednog Nurmagomedova, no ovoga puta pod okriljem Bellatorove organizacije.

Linker
23. travanj 2024 01:58