Ostalo

(VIDEO) Bellator 254: Velasquez do titule, nova velika pobjeda Lintona Vassella

Julianna Velasquez i Linton Vassell
 screenshot/YouTube
Bellator je održao svoju posljednju priredbu u 2020. godini

Julianna Velasquez vrlo zadovoljna završit će 2020. godinu, budući da je u posljednjoj Bellatorov ovogodišnjoj borbi došla do svog najvećeg uspjeha u karijeri. Nakon pet rundi borbe upisala je pobjedu nad Ilimom-Lei MacFarlane, čime je ljubimica promocije doživjela svoj prvi poraz u karijeri i ostala bez titule. Nova prvakinja muha kategorije tako je postala 34-godišnja neporažena Brazilka.

Velasquez je odmah od početka počela koristiti svoju fizičku superiornost nad MacFarlane, kojoj bi puno više odgovarala slamka kategorije, no ista u Bellatoru ne egzistira. Zahvaljujući snazi i odličnom radu s distance, Velasquez je podosta čisto uzela prve tri runde. Prvakinja se probudila u posljednje dvije, ali napravila je tek ono što je bilo dovoljno za bodovno ih uzeti. Ipak, nakon onakve prve tri za pobjedu joj je trebao prekid, do kojeg nije došla i Velasquez je nova prvakinja. No, nemojte se iznenaditi ako Bellator uskoro najavi revanš.

Sunaslovna borba donijela je debi u Bellatoru za Magomeda Magomedova, jedinog borca koji je savladao UFC prvaka Petra Yana. I odmah u prvom nastupu pokazao je zbog čega ima namjeru već iduće godine okititi se Bellatorovim pojasom. Matheus Mattos nije imao odgovor na 15 minuta konstantnog pritiska i agresije ruskog borca.

Novu pobjedu upisao je Linton Vassell te se čini kako bi 37-godišnji Englez mogao biti idući izazivač za titulu teške kategorije. On je prekidom u drugoj rundi zaustavio Ronnyja Markesa. Glavni program priredbe otvoren je pobjedom Romera Cottona nad Justinom Sumterom.

Cijelu priredbu možete pogledati ispod teksta.

Linker
24. travanj 2024 14:01