Ostalo

(VIDEO) Bellator 262 rezultati: Tyrell Fortune prošao kroz Matta Mitrionea

Matt Mitrione
 Maddie Meyer/Getty images/Profimedia
Zanimljivu uvertiru u vikend prepun MMA događanja donijela je nova Bellatorova priredba

Juliana Velasquez (12-0, 7-0 Bellator) u glavnoj borbi večeri obranila je pojas Bellatorove prvakinje muha kategorije. Ona je podijeljenom sudačkom odlukom (48-47, 47-48, 48-47) savladala izazivačicu Denise Kielhotz (6-3, 6-2 Bellator). Radi se o izrazito tijesnoj pobjedi, a borba je bez ikakvih problema mogla otići i na stranu nizozemske izazivačice.

Kielhotz je inače Bellatorova prvakinja muha kategorije u kickboxingu, no Velasquez je najavila kako će ju pobijedit na nogama. Uistinu se toga i pridržavala te je većinu borbe uglavnom pogađala prednjim direktom s distance. Obje borkinje imale su pregršt svoje trenutke tokom borbe te su pružile solidnu borbu. 34-godišnja Brazilka Velasquez ostaje neporažena, a ovo joj je prva obrana titula nakon što je u prosincu savladala Ilimu-Lei Macfarlane u borbi za pojas muha kategorije. Denise Kielhotz bila je na četiri pobjede zaredom, no ostala je kratka ovaj puta. Nema sumnje kako će se ove dvije borkinje ponovno susresti ukoliko se zadrže u Bellatoru.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo obračun teškaša. Petorangirani Bellatorov teškaš Tyrell Fortune (11-1, 11-1 Bellator) uništio je sedmorangiranog Matta Mitrionea (13-9, 4-4 Bellator). Nakon početnog ispitivanja snaga, vrlo brzo Fortune dolazi do rušenja ''double-legom''. Mitrione se odmah počeo žaliti da je došlo do sudara glavama, no sudac nije reagiro, a Tyrell Fortune zadržao je gornju poziciju te serijom udaraca natjerao bivšeg UFC borca na tapkanje zbog udaraca. ''Meathead'' je poludio na suca Dana Miragliottu. Snimka pokazuje da je uistinu došlo do sudara glavama, no isključivi krivac je Matt Mitrione koji je spustio svoju glavu prilikom Fortuneovog pokušaja rušenja te su se međusobno udarili glavama.

Tyrell Fortune nakon borbe prozvao je Tima Johnsona, jedinog borca koji ga je savladao u dosadašnjih 12 profesionalnih MMA nastupa. Podsjećamo, Johnson je u veljači 2020. godine pomalo iznenađujuće nokautirao Fortunea u prvoj rundi. Matt Mitrione s druge strane sada je na tri poraza u nizu, a sva tri puta završen je nokautom. Pobjedu čeka od 2018. godine i čini se kako je 43-godišnjaku kraj karijere sve bliži i neminovniji.

Od ostalih borbi vrijedi izdvojiti brazilca Matheusa Mattosa (13-2-1, 1-1 Bellator). Radi se o borcu bantam kategorije, a jedina dva poraza u karijeri doživio je od Petra Yana te od Magomeda Magomedova (18-1-0). Inače, Magomedov je borac koji se dvaput borio protiv Petra Yana uz polovičan uspjeh i radi se o jednom od najboljih bantamaša izvan UFC-a. No vratimo se na Mattosa. Brazilac je pružio jako dobar nastup te je početkom druge runde nokautirao Cee-Jay Hamiltona (15-9, 0-2 Bellator). Bellatorova bantam kategorija obiluje dobrim borcima poput trenutnog prvaka Sergija Pettisa te imena kao što su Magomed Magomedov, Juan Archuleta i Patchy Mix. Brazilski borac Mattos možda ne pripada samom vrhu kategorije, no mogao bi biti nagazna mina za dobar dio boraca koji pucaju na vrh.

Kompletne rezultate Bellator 262 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

Bellator 262 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Juliana Velasquez def. Denise Kielholtz via podijeljena sudačka odluka (48-47, 47-48, 48-47)

Tyrell Fortune def. Matt Mitrione via submission (udarci) - Runda 1, 1:45

Matheus Mattos def. Cee Jay Hamilton via TKO (udarci) Runda 2, 1:33

Arlene Blencowe def. Dayana Silva via TKO (udarci) Runda 3, 1:00

Johnny Eblen def. Travis Davis via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-26, 30-26)

Preliminarni dio priredbe:

Charlie Campbell def. Nick Giulietti via TKO (udarci) Runda 2, 1:30

Said Sowma def. Ronny Markes via KO (udarac) Runda 1, 1:09

Cody Law def. Theodore Macuka via TKO (udarci) - Runda 1, 1:54

Diana Avsaragova def. Gabriella Gulfin via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Adil Benjilany def. Johnny Soto via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
24. travanj 2024 13:05