Ostalo

(VIDEO) Bivši UFC borac se nakon meča popeo na ogradu, a onda uslijedio kaos: Pogledajte nadrealne scene iz Moskve

Diego Brandão i Mohammad Heibati

 Screenshot/YouTube
Borba za najvećeg gangstera ruske HFC organizacije izašla je iz svih mogućih okvira

Diego Brandão prije nešto više od desetak godina slovio je za jednog od najtalentiranijih boraca UFC-ove perolake kategorije. Ugovor s najjačom svjetskom organizacijom zaradio je pobijedivši u 14. sezoni TUF-a, nakon čega je u UFC-ovom oktogonu podosta oscilirao, te ostvario omjer 6-4, uključujući poraze od Dustina Poiriera, Conora McGregora i Briana Ortege, da bi početkom 2016. bio otpušten iz promocije zbog uhićenja (prijetnje i teški napad u striptiz klubu), nakon čega je njegova karijerna krivulja uglavnom nastavila ići u negativnom smjeru.

Ako bi se i pojavljivao u medijima, to najčešće nije bilo zbog neke vrhunske izvedbe u organizacijama u kojima se kasnije borio, već zbog incidenata, kao kada je, primjerice, u rujnu 2017. ugrizao Ahmada Alijeva za uho i izašao iz kaveza. Isti trend prati ga i danas.

Brandão je, naime, prošlog četvrtka svojim obračunom s Mohammadom Heibatijem predvodio Hardcore Fighting Championship 79 priredbu koja se održavala u Moskvi. Brazilski i iranski borac odmjerili su snage u meču za "najvećeg gangstera", a scene koje su režirali nakon borbe nadilazi čak i gangsterske okvire. No, krenimo redom, Brandão je bio konkretniji i opasniji od svog protivnika tijekom meča; u drugoj rundi ga je bacio u nokdaun lijevim krošeom, a u završnici treće je ponovno bio blizu da ga nokautira, i to "spinning back kickom". Kako je njegov atraktivni zadnji kružni udarac izgledao možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Zadovoljan svojom izvedbom, Brandão se po isteku treće runde popeo na ogradu kaveza i krenuo slaviti, što je nagnalo njegovog protivnika da učini isto. Kad mu se Heibati pridružio na ogradi oktogona, Brazilac ga je krenuo gurati - a onda su uslijedile nadrealne scene. Dvojica boraca krenula su se šaketati - na ogradi - a Iranac je, prije no što ga je sudac odvukao, iz te pozicije uspio baciti čak i udarac nogom.

Nakon što je završio "brawl" na ogradi, Heibati je oteo pojas voditelju i i bježao s njime po kavezu, a nakon što su mu ga uzeli, oba su se borca ponovno popela na ogradu, ovog puta svaki na svojoj strani, i slavila. Brandão je u konačnici proglašen i pobjednikom - na temelju podijeljene sudačke odluke - a to je proslavio uz nekontrolirano bacanje po podu i plakanje, nakon čega je pomirljivo otišao do protivnika, koji ga je odgurnuo vidno frustriran ishodom. Obojica su na koncu držali govore, a nakon gotovo polusatnih peripetija, Heibati se uspio "zakačiti" i s drugim borcem koji se našao u oktogonu.

Nakon svega viđenog, možemo zaključiti samo jednu stvar. Brandão vjerojatno nikada neće dobiti priliku za revanš s McGregorom, Poirierom ili Ortegom, no Heibati će ga zato čekati u niskom startu.

Linker
15. svibanj 2024 21:35