Ostalo

(VIDEO) Cain Velasquez odradio prvi nastup nakon puštanja na uvjetnu: ‘Nemojte se prestati boriti!‘

Cain Velasquez

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Legendarni UFC-ov borac nedavno je pušten na uvjetnu, a sinoć je oduševio ‘‘Lucha libre‘‘ nastupom

MMA javnost oduševljeno je primila vijest o puštanju Caina Velasqueza na uvjetnu slobodu. Bivši prvak UFC-ove teške kategorije nalazi se pod teškim optužbama zbog pokušaja ubojstva i prijeti mu dugotrajna zatvorska kazna.

Mjesecima je Velasquez pokušavao ishoditi puštanje na uvjetnu uz plaćanje izdašne jamčevine, a prvom polovicom prošlog mjeseca sud mu je konačno izašao u susret i Velasquez nastavak suđenja može čekati iz topline svog doma.

Podsjećamo, Cain je ranije ove godine pokušao ustrijeliti Harryja Goulartea, muškarca osumnjičenog za seksualno zlostavljanje maloljetnika među kojima je i Cainov sin. S obzirom na okolnosti, Cain je dobio veliku podršku javnosti i pokret ‘‘Free Cain‘‘ (‘Oslobodite Caina‘) uvelike je utjecao na odluku suca da Caina pusti na uvjetnu.

Nedugo nakon puštanja na uvjetnu uz plaćanje jamčevine od milijun dolara, Velasquez je uputio novi zahtjev. Cain je zatražio dozvolu od suda da nastupi u profesionalnom hrvanju, ili u kečerima kao što mnogi to vole nazivati. Velasquez je izrazio želju da nastupi na priredbi pod okriljem Lucha Libre AAA Worldwide organizacije, a nekoć ranije (prije pokušaja ubojstva), Velasquez je već nastupao na njihovim eventima.

Sudac Arthur Bocanegra prihvatio je Cainov zahtjev i Velasquezu je dopušten nastup na priredbi u Arizoni. Bilo je to sjajna prilika da se Velasquez nakon više od pola godine iza rešetaka vrati onome što voli, a vidno je uživao.

Neke od snimki prokružile su društvenim mrežama i YouTubeom, a publika je sjajno prihvatila povratak Velasqueza u ring.

‘‘Biti ovdje pred vama, ostvarenje je sna. Uistinu sam zahvalan na ovome, na svemu što ste učinili podržavajući mene i moju obitelj.‘‘, rekao je Cain u obraćanju okupljenim fanovima.

‘‘Lucha libre‘‘ naziv je koji se u Meksiku koristi za profesionalno hrvanje, a karakteriziraju ga hrvači koji nose zanimljive maske i prezentiraju spektakularne poteze. Neke od takvih poteza sinoć je prezentirao i Cain.

Sjajno je vidjeti Caina da ponovno ima priliku uživati u životu. Velika je šansa da će ga ipak dočekati određena zatvorska kazna zbog kršenja zakona koje je počinio, točnije zbog uzimanja zakona u svoje ruke. Ipak, postupci suca Bocanegre daju dobre znakove da bi Velasquez mogao biti kažnjen najblaže moguće.

‘‘Nikada nemojte prestati vjerovati i nikad se nemojte prestati boriti.‘‘, poručio je Velasquez publici koja ga je došla podržati.

Njegova pravna bitka nastavlja se 28. prosinca (12. mjesec), a bit će vrlo zanimljivo popratiti rasplet cjelokupnog slučaja. Nije poznato kada točno možemo očekivati presudu.

Linker
19. travanj 2024 18:43