Ostalo

(VIDEO) Dillon Danis objavio snimku sparinga protiv olimpijskog prvaka u hrvanju

Dillon Danis i David Taylor
 Screenshot (youtube, Dillon Danis)
Bellatorov MMA borac dominirao je u parteru protiv odličnog američkog hrvača

Američki freestyle hrvač David Taylor III prošlog četvrtka postao je olimpijskim prvakom u kategoriji do 86 kilograma. Taylor je savladao Iranca Hassan Yazdanija u finalu turnira. Sjajni američki hrvač time je upotpunio svoju bogatu kolekciju medalja koju između ostalog čine i zlato sa Svjetskog prvenstva, zlato sa Ivan Yarygin Grand Prix turnira te tri zlatne medalje s Panameričkih igara. Titule i ostale medalje s američkih prvenstava kao i uspjehe na koledžu nije potrebno izdvajati jer ih uistinu ima previše. Uglavnom, radi se o jednom od najboljih ''P4P'' hrvača današnjice.

Dillon Danis s druge strane trenutni je Bellatorov MMA borac (2-0-0) i sjajni BJJ majstor. Ipak, 27-godišnjak poznatiji je kao prijatelj i sparing partner Conora McGregora nego li po svojim uspjesima u MMA-u. Više od dvije godine prošle su od njegova zadnjeg MMA nastupa te je američki borac daleko aktivniji na društvenim mrežama nego u kavezu. Danis izuzev Twitter i Instagram profila posjeduje i osobni Youtube kanal na kojemu je objavio video u kojem on i David Taylor spariraju. Radi se o grappling sparingu između spomenutog dvojca, a zanimljivo je kako je Danis taj video objavio netom nakon što je Taylor osvojio zlatnu medalju. Još je zanimljivija činjenica kako Dillon Danis tri godine ništa nije objavio na svom Youtube kanalu, no očito je prepoznao trenutak da se pohvali kako je nekoliko puta raznim submissionima završio olimpijskog pobjednika.

Danis kao crni BJJ pojas očekivano je dominirao u parteru protiv hrvača koji posjeduje osjetno drukčiji set vještina. Taylor u spomenutom videu lakoćom ruši Dillona Danisa na pod, no kada borba preseli u parter, osjetna je razlika u vještini dvojice boraca iz različitih sportova. Inače, Danis je ovaj video već nekoliko puta dijelio putem svojih profila na društvenim mrežama, a njegov Youtube kanal sadrži još jedan video treninga s Davidom Taylorom (možete ga pogledati OVDJE). Čini se kako njihov trening i sparing datiraju još iz 2017. godine, no Bellatorov MMA borac očito je htio skrenuti dio pažnje i na sebe nakon sjajnog nastupa Davida Taylora na Igrama u Tokiju.

Linker
19. travanj 2024 21:19