Ostalo

Dillon Danis prozvao deseterostrukog muay thai prvaka, legendarni Australac uzvratio ponudom

Dillon Danis
 Instagram (dillon Danis)
Prijatelj i timski kolega Conora McGregora izuzetno je aktivan na društvenim mrežama

Nešto više od dvije godine prošle su od zadnjeg MMA nastupa Dillona Danisa (2-0-0). 27-godišnji Amerikanac na Bellator 222 priredbi polugom u prvoj rundi savladao je Maxa Humphreyja (3-3-0). Razne ozljede udaljile su ga iz kaveza na dulje vrijeme, no sudeći po učestalosti njegovih prozivki putem društvenih mreža, stječe se dojam kako se Conorov timski kolega bori svakih nekoliko mjeseci. Najnovije ime koje je Danis na neki način prozvao ono je Johna Waynea Parra.

45-godišnji Australac legendarni je kickboxer i muay thai borac. Odradio je čak 133 profesionalne kickboxing i muay thai borbe (99-34), a čak četrnaest puta nastupio je i u profesionalnom boksu (11-3). Radi se o deseterostrukom svjetskom prvaku u Muay thaiju te o istinskoj legendi borilačkog sporta. Dillon Danis na svom Twitter profilu podijelio je sliku na kojoj se nalaze njegova osobna fotografija te fotografija Johna Waynea Parra. U objavi je napisao:

''Što mislite tko bi pobijedio u MMA borbi?'', aludiravši na potencijalnu MMA borbu između njega i Parra.

Australski borac odgovore je uputio putem Twittera i Instagrama. U svojoj objavi na Twitteru napisao je:

''Ja se borim u muay thaiju i boksu amigo. Znam da sebe smatraš svestranim borcem pa hajdemo odraditi meč u kavezu po muay thai pravilima, a koristit ćemo MMA rukavice.''

Objava na Instagramu bila je nešto opsežnija.

''Sjedim kući u Australiji gledajući svoja posla, no iz ničega me prozvao Bellatorov dvostruki prvak (Danis nikada nije bio Bellatorov prvak, vjerojatno se radi o sarkazmu, op.a.). Počeo me napadati iz nepoznatih razloga (osim ako razlog nije moj vraški dobar izgled). Ne borim se u MMA-u. Ali ako gospodin Dillon Danis želi odraditi muay thai meč u kavezu, otvoren sam za ponude.

John Wayne Parr unatoč poznim godinama nije umirovljen borac. U travnju ove godine odradio je meč protiv Nickyja Holzkena po muay thai pravilima, no izgubio je nokautom u drugoj rundi. Međutim, mjesec dana prije te borbe, azijska organizacija ONE Championship objavila je kako je Wayne Parr potpisao ugovor na čak šest borbi. Poznavajući dosadašnji trend, teško je očekivati da je Dillon Danis ozbiljan u svojim prozivkama. Radi se o običnom privlačenju pažnje te provociranju fanova borilačkih sportova.

Linker
26. travanj 2024 19:53