Ostalo

(VIDEO) Du Plessis nije poražen od 2018., a posljednji ga je pobijedio - Roberto Soldić! Prisjetimo se kako je ‘Robocop‘ ugasio UFC-ovog prvaka

Soldić vs. Du Plessis

 Screenshot (youtube, Ksw International)
Dricus je posljednji puta izgubio u tom meču upravo od Soldića, a do današnjega dana ne zna za poraz

Već u svom prvom nastupu za KSW, Roberto Soldić postao je prvak u organizaciji. Tada mlad i relativno nepoznat borac, doveden je ogromnoj zvijezdi u Poljskoj, Borysu Mankowskom, a nitko nije slutio što će mu Soldić prirediti. U tom meču Soldić je prebio Mankowskog i uzeo mu titulu, a to je bio početak njegovog velikog uspona.

Međutim, na problem je naišao prilikom prvog pokušaja da titulu i obrani. Trenutni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Dricus Du Plessis, porazio je Soldića tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ostao je Soldić tako bez pojasa već u drugom KSW nastupu, no tada je imao samo jedan cilj.

Nije Soldić želio nikoga osim Dricusa, tako da je pola godine kasnije i dobio priliku osvetiti mu se. Maestralnim nastupom Soldić je ‘‘skinuo‘‘ borca za kojeg u tom trenutku nitko nije ni slutio da će jednoga dana postati UFC-ovim prvakom i da će pobijediti velikog Israela Adesanyu. Nokautom u trećoj rundi, Soldić je u svoje vlasništvo vratio pojas KSW-ovog prvaka u velter kategoriji. Bio je to Soldićev posljednji poraz sve do prošle godine i meča protiv Kadestama u ONE-u, a ono što je između toga učinio uistinu je veliko.

Mnogi se sada, pogotovo nakon Dricusovog uspjeha u UFC-u, pitaju kako bi prošao treći meč između Soldića i Dricusa. Borci su trenutno u različitim organizacijama i različitim fazama karijera, a nadamo se da ćemo jednoga dana to konačno i saznati.

Dricus je posljednji puta izgubio u tom meču upravo od Soldića, a do današnjega dana ne zna za poraz. Prisjetimo se kako je Soldić nokautirao trenutnog UFC-ovog prvaka dok su još obojica bili u KSW-u:

Linker
01. rujan 2024 20:38