Ostalo

(VIDEO) Isplivalo ime Belfortovog protivnika u ONE-u: Čeka ga 45-godišnja kamerunska nakupina mišića

 Instagram
Poznato je kako bi Vitor Belfort svoj povratak borbama trebao odraditi ove godine u borilištu singapurskog ONE Championshipa. Do sada je nije znalo kada i protiv koga, no sad je isplivalo ime. Belfortu bi se trebao suprotstaviti 45-godišnji Kamerunac zastrašujućeg izgleda, Alan Ngalani.

43-godišnja bivša globalna MMA zvijezda, Vitor Belfort (26-14) u borilačkoj je mirovini od svibnja 2018. godine i posljednje UFC borbe, u kojoj je poražen od Lyota Machide. Ipak, da još uvijek nije gotovo potvrdio je prošle godine, kad je potpisao ugovor s ONE Championshipom. Nakon toga se nekoliko puta pojavila informacija kako je njegov debi u azijskom gigantu blizu, no on se još nije dogodio. O protivnicima se također nije pričalo, sve do sada.

Sad se prvo pojavila informacija od izvora bliskih samoj promociji, da bi Belfortov protivnik trebao biti kamerunski 45-godišnji snagator, Alan Ngalani (4-5, 1NC). U pitanju je borac koji je u MMA-u debitirao tek 2013. godine, a sve svoje dosadašnje nastupe upisao je u ONE-u.

Nedugo nakon toga, vijest je za South China Morning Post potvrdio i sam Ngalani, koji je izjavio kako bi mu borba protiv Vitora bila velika čast, a ujedno i svakako najveća borba u karijeri. Otkrio je kako je sve zapravo već bilo dogovoreno i da se borba trebala javno obznaniti na nekoj od kasnije objavljenih ONE-ovih priredbi.

Osim više nego impresivnog izgleda, Ngalani do sada ipak nije upisao neke značajnije rezultate u MMA-u, iako ga je ONE već nekoliko puta uvrstio u velike borbe. Postignuća mu ipak dolaze iz kickboxing i savate boks karijere. Prema podacima na Wikipediji, kao kickboksač je ostvario 25 pobjeda i osam poraza, a posjeduje crni pojas u kyokushin karateu, shotokan karateu i judu, dok je u BJJ-u došao do ljubičastog. 2001. godine napustio je Afriku i od tada živi u Tajlandu ili Hong Kongu, gdje je i stekao većinu svojih stand up vještina.

Linker
24. travanj 2024 04:52