Ostalo

(VIDEO) Josh Barnett dogovorio 'bare knuckle' borbu u Poljskoj protiv bivšeg KSW prvaka

Rozalski vs. Barnett
 Genesis Fights
Josh Barnett i Marcin Rozalski odraditi će borbu boksa bez rukavica na priredbi poljske promocije

Poznato je kako u posljednje dvije ili tri godine boks bez rukavica, odnosno 'bare knuckle', poprilično privlači bivše MMA zvijezde. Posebno se isti populazirao otkako je krenula legalizacija istog u Americi, nakon što je preko sto godina ta borilačka disciplina bila zabranjena kao javno sportsko natjecanje. Tako smo u borbi samo s bandažama na rukama već gledali mnoga poznata imena, a njima će se sad pridružiti i Josh "Warmaster" Barnett.

Bivši UFC prvak te velika globalna MMA zvijezda, u ring će ući u Poljskoj. 23. listopada, na priredbi Genesis Fighting promocije, čeka ga susret s 42-godišnjim Marcinom Rozalskim.

Rozalski je bivša KSW-ova borilačka ikona, a u borilištu najveće poljske promocije odradio je deset od svojih ukupno 11 profesionalnih borbi, tijekom kojih je došao i do teškaške titule. Zanimljivo, prvu MMA borbu odradio je tek s 33 godine. Priliku napasti titulu dobio je 2017. godine, nakon pobjede protiv Mariusza Pudzianowskog te uz profesionalni omjer 6-4. Nokautirao je Fernanda Rodriguesa te uzeo pojas, no istog nije nikad branio. Zapravo, nedugo nakon te borbe se povukao iz MMA-a te je odradio tek jedan kickboxing meč. Sad će se vratiti borbama, no uz malo drugačija pravila od onih u MMA borlištu.

Njegov vršnjak Josh Barnett nije se borio još duže. Svoj posljednji nastup u UFC-ovom Octagonu imao je još 2016. godine, kad je savladao Andreija Arlovskog. Nakon toga mu se dogodio doping pad, suspenzija te na kraju dogovorni raskid ugovora s UFC-om, budući da je odbio dalje surađivati s USADA-om, koju je okrivio za netočan rezultat njegovog testiranja. Prošle je godine potpisao ugovor s Bellatorom, no u njihovom borilištu nije debitirao. Jednom je čak došao blizu, ali nedugo prije borbe protiv Ronnyja Markesa je dobio liječniku zabranu nastupa, odnosno ocijenjen je nespremnim. Sad će svoju priliku tražiti u Poljskoj. Inače, ova MMA legenda u karijeri ima omjer 35 pobjeda i samo osam poraza, od čega mu je čak tri nanio Mirko Filipović, uključujući onaj u finalu velikog Prideovog Grand Prixa.

Linker
17. travanj 2024 16:10