Ostalo

(VIDEO) Krv nije voda: Kći Brocka Lesnara talentirana je atletičarka, a oca je oduševila postavljanjem rekorda

Mya Lesnar

 Instagram (mya Lesnar)
21-godišnja Mya Lesnar proteklih dana privlači veliku pažnju borilačke javnosti, iako se ne bavi borilačkim sportom

Fizička čuda poput Brocka Lesnara ne rađaju se često. Američki hrvač i nekadašnji MMA borac posjeduje nevjerojatne fizičke sposobnosti, a gotovo cijeli svoj život postiže impresivne sportske rezultate.

Brock je višestruki osvajač titula u WWE-u, postizao je odlične rezultate kao hrvač na koledžu, a bio je i UFC-ov prvak teške kategorije. Uistinu poseban sportaš s velikim uspjesima u raznim sportovima.

Često čujemo izreku da ‘‘krv nije voda‘‘, a tom uzrečicom možemo opisati Lesnarovu kćerku, Myu Lesnar. Radi se o djetetu koje je Lesnar dobio još 2002. godine, a majka djeteta nekadašnja je Brockova zaručnica, Nicole McClain.

Mya Lesnar ovih dana postala je viralna na društvenim mrežama, kako zbog velike sličnosti sa svojim ocem, tako i zbog svojih sportskih rezultata. Naime, Mya se bavi atletikom, točnije, bacanjem kugle. Djevojka rođena 2002. godine pohađa Colorado State sveučilište, a prije nekoliko dana oduševila je oca svojim novim nastupom.

Lesnarova kći oborila je rekord spomenutog sveučilišta, a kuglu je bacila čak 18,50 metara u dalj. To je ujedno i njen novi osobni rekord, a sezona je tek počela. Mya bi mogla dodatno pomaknuti granice tijekom ove sezone, a možda ju jednog dana budemo gledali i na velikim atletskim mitinzima, Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Trenutno je Mya Lesnar daleko od same svjetske elite. Svjetski rekord u bacanju kugle među ženama iznosi 22,63 metra na otvorenom i 22,50 metara u dvorani. Radi se o rekordima koji su postavljeni 1987. godine i 1977. godine (tada je postavljen rekord u dvorani).

Ove godine kuglu je najdalje bacila Chase Ealey, a najbolji rezultat ove sezone iznosi 20,76 metara. Mya Lesnar sa svojih 18,5 metara našla bi se na 24. mjestu te ljestvice. Bacačice s boljim rezultatima starije su od nje i Mya Lesnar tek će ući u najbolje bacačke godine. Možda će upravo ona biti nasljednica Brocka Lesnara kad su u pitanju elitni sportski rezultati.

Linker
20. travanj 2024 12:01