Ostalo

(VIDEO) KSW podsjeća na razornu udaračku moć Darka Stošića, pogledajte ponovno borbu protiv Kite

Darko Stošić
 Screenshot (youtube, Ksw)
Brzo je ponajbolji srpski MMA borac osvojio Poljake, a sve je bliže napadu na titulu

Srpski MMA borac Darko Stošić debitirao je za KSW u ožujku ove godine, a početkom rujna odradit će već treći nastup za ponajbolju europsku MMA organizaciju. Bivši UFC-ov borac u debiju je nokautirao Michala Wlodareka krajem druge runde dok je u lipnju nokautirao Michala Kitu u prvoj rundi. Darko je dvama nokautima podsjetio na svoja izdanja prije potpisa za UFC te je sve bliže prilici za napasti pojas KSW-ove teške kategorije. Možda je Stošić mogao već sada čekati na priliku, no odlučio je ostati aktivan te će 04. rujna na KSW 63 priredbi snage odmjeriti s Poljakom Michalom Andryszakom (22-9-0).

KSW je krenuo s promoviranjem te borbe i danas su objavili snimku Stošićeva zadnjeg nastupa. Darku je s druge strane kaveza stajao iskusni i neugodni Michal Kita (20-13-1), borac koji se jednu borbu prije spomenute protiv Stošića borio za KSW-ov pojas, ali je nokautom početkom druge runde poražen od strane aktualnog prvaka Phila De Friesa.

Borci su nešto opreznije pristupili samom početku borbe, no nakon otprilike minutu borbe, Kita prvi ima svoje trenutke kada zadaje nekoliko dobrih udaraca, naročito aperkatima. Stošić je gestikulacijom pokazao kako nije uzdrman, a Michalova serija udaraca podigla je atmosferu u dvorani. Kita je dobar dio prve runde bio borac koji kontrolira tempo, kreće se prema naprijed i djeluje kao nešto agresivniji borac. Međutim, niti Poljak nije bio naročito raspoložen za veće otvorene razmjene te smo gledali pomalo pasivnu borbu. Stošić je većinom prijetio dobrim low kickovima dok mu četiri minute prije kraja nije sjela desnica iz pakla nakon koje je samo završio posao ''GNP-om''.

Nadamo se kako će Stošić ponoviti nešto slično i protiv Michala Andryszaka te tako doći do treće pobjede zaredom u KSW-u, a ujedno i trećeg slavlja u nizu protiv boraca koji se zovu Michal. Inače, KSW 63 priredbu predvodi Roberto Soldić koji će naslov velter kategorije braniti protiv Patrika Kincla, a nastupit će još troje hrvatskih predstavnika. Sara Luzar-Smajić debitirat će za poljsku promociju borbom protiv Španjolke Aitane Alvarez. Aleksandar Rakas prvu pobjedu u KSW-u tražit će protiv Poljaka Tomasza Romanowskog dok će bivši prvak KSW-ove bantam kategorije Antun Račić povratak na pobjedničke staze tražiti protiv Poljaka Jakuba Wiklacza.

Snimku kompletne borbe između Michala Kite i Darka Stošića pogledajte pri dnu teksta.

Linker
25. travanj 2024 22:29