Regija

Darko Stošić: ‘Borbom na KSW 63 mogu izgubiti status izazivača, ali ja se želim boriti!‘

Darko Stošić
 KSW
Srpski KSW teškaš otkrio je zbog čega će se ovog vikenda boriti protiv Michala Andryszaka

U već treću KSW borbu unutar manje od šest mjeseci ući će Darko Stošić narednog vikenda na KSW 63 priredbi. Tamo se neće boriti za titulu prvaka teške kategorije, protiv Phila De Friesa, kao što se moglo očekivati. Njih dvojica međusobno su se prozivali, a i izjave čelnika promocije davale su do znanja kako bi do borbe uskoro moglo doći.

Uistinu se na toj borbi radilo i Darko je trebao 4. rujna napasti titulu. No, dogodile su se neočekivane okolnosti zbog kojih britanski borac nije u stanju nastupiti. Stošić je poput pravog ratnika na programu ipak ostao, svjestan da puno toga stavlja na kocku.

"De Fries je imao potres mozga tako da mi je zbog toga otkazao borbu. Mene su iz KSW-a htjeli ostaviti na programu, tako da su mi ponudili Andryszaka kao zamjenskog protivnika. Prihvatio sam to jer se želim boriti. Mogu izgubiti poziciju izazivača nakon ove borbe, ali isto tako mi pobjeda donosi još jaču poziciju uz KSW-u", rekao je Darko.

Nakon prvog KSW nastupa, 20. ožujka protiv Michala Wlodareka, Darko je dobio puno pohvala za nastup, ali i kritika na račun kondicije. U drugoj borbi se to nije toliko primijetilo, velikim dijelom zbog toga što je Michala Kitu završio već u prvoj rundi. Dakle, postavlja se pitanje kakvo je sad kondicijsko stanje.

"Na kondiciji se uvijek radi", glasio je kratak i jasan odgovor. Onaj pravi ćemo svakako dobiti unutar KSW-ovog borilišta.

Protiv sebe će imati dvometraša koji je već iskusan po pitanju KSW borbi za titulu. Upravo u borbi protiv njega je De Fries tada upražnjenu titulu osvojio. Poljak od tada radi na tome da izbori novi napad na pojas, no s puta ga je skrenuo prošlogodišnji poraz od Michala Kite. Vratio se početkom ove godine slavljem protiv Guta Innocentea, no upravo je Stošić borac preko kojeg može ispuniti svoje ambicije.

Postavlja se pitanje kako se pripremiti za dvometraša koji je samo četiri puta u 31 borbi izašao izvan prve runde? Posebno ako znamo da će Darko automatski imati fizički deficit.

"Andryszak se od posljednje borbe vjerojatno nadogradio. Dugo se nije borio tako da je svakako željan borbe. Bit ću oprezan i siguran u sebi, kao i uvijek", rekao je Darko, potvrdivši da je on već prije ove borbe osigurao poziciju na kojoj želi biti:

"Ja sam već zaslužio borbu za pojas. Ovom borbom ću to samo još jednom potvrditi."

Otkrio je još Darko kako će u borbu vjerojatno ući s oko 105 kilograma, što je nekako i težina na kojoj je odradio svoje najbolje nastupe u karijeri. UFC eksperiment s poluteškom kategorijom je sad već daleko iza njega i sve svoje ambicije pokušat će ostvariti tamo gdje je karijeru i započeo, među teškašima.

Linker
26. travanj 2024 00:15