Ostalo

(VIDEO) Miljenik Jona Jonesa brutalno nokautiran! PFL dobio finaliste u teškoj kategoriji

Renan Ferreira vs. Maurice Greene (lijevo i gore desno) | Denis Goltsov i Renan Ferreira (dolje desno)

 Screenshot (twitter, Pfl)
Renan Ferreira brutalno je nokautirao Mauricea Greenea u polufinalnom obračunu teškaša

Silno ljutit i razočaran bio je Maurice Greene nakon poraza od Ante Delije u drugom kolu ovosezonskog PFL turnira. Greene je nakon tog poraza ispao iz turnira, a ostao je jedno mjesto ispod crte. Točnije, američki teškaš zauzeo je peto mjesto u poretku, a prva četiri borca prošla su u polufinale.

Brazilac Marcelo Nunes naknadno je otkazao svoj nastup u polufinalu zbog ozljede, a Greene je upao kao zamjena. Najavljivao je Greene da ovaj put neće propustiti pruženu priliku, ali svoje obećanje nije održao.

Miljenik Jona Jonesa, njegov trening partner i dobar prijatelj, teško je poražen u polufinalu ovosezonskog PFL-ovog turnira. Naime, sinoć u New Yorku održan je PFL 8 2023 event, a gledali smo polufinala u teškoj kategoriji, kao i u ženskoj perolakoj kategoriji. Maurice Greene i Renan Ferreira predvodili su event, a glavna borba večeri potrajala je nešto manje od pet minuta.

Gorostasni Renan Ferreira (203 cm) desnicom je zahvatio Greena koji je završio na tlu, a Brazilac nadimka ‘‘Problema‘‘ velike je probleme napravio Greeneu tim udarcem. Posao je dovršio s nekoliko dodatnih udaraca iz gornje pozicije u parteru, a Greene je na kraju brutalno nokautiran u polufinalnom dvoboju. Zanimljivo da je kamera koja prati trenere u kutu bila fokusirana na Jona Jonesa taman u trenucima ovog nokauta.

Pobjedom nad Greeneom, Ferreira je izborio finale, a na suprotnoj strani kaveza u finalnom dvoboju, naći će se ruski teškaš Denis Goltsov. Kao i Ferreira, Goltsov je sinoć također opravdao ulogu favorita te je podosta lako porazio Jordana Heidermana.

Heiderman (7-1-0) je u sinoćnji meč ušao neporažen, ali protiv prvog nositelja nije imao prevelike šanse. Goltsov je slavio ‘‘submissionom‘‘ (arm triangle gušenje) u prvoj rundi, a borba je službeno okončana nakon četiri minute i 16 sekundi. Goltsov je sva tri ovosezonska nastupa okončao pobjedama u prvoj rundi i u meču protiv Renana Ferreire zasigurno će biti favorit.

Obojici teškaša ovo će biti prvi nastupi u finalu. Goltsov je 2019. i 2021. godine ispadao u polufinalu, a izbacivali su ga Ali Isaev i naš Ante Delija. Renan Ferreira prošle godine se plasirao u polufinale, ali sjećamo se kako ga je Ante Delija tada demolirao u prvoj rundi borbe. Delija je ove godine nažalost nastupio samo jednom, a pobjeda na bodove protiv Mauricea Greenea nije mu bila dovoljna za plasman u polufinale. Šteta, jer Delija kvalitetom zasigurno pripada samom vrhu PFL-ove teške kategorije.

Kad su u pitanju polufinala u ženskoj perolakoj kategoriji, iznenađenja također nije bilo. Braniteljica naslova Larissa Pacheco nokautom nakon samo 14 sekundi borbe porazila je Olenu Kolesnyk, a fanovi PFL-a tvrde kako Pacheco jednostavno nema konkurenciju, pogotovo u sezoni koju je Kayla Harrison odlučila preskočiti.

Marina Mohnatkina kao druga nositeljica porazila je Amber Leibrock, također u prvoj rundi. Mohnatkina je slavila polugom na ruci nakon 105 sekundi borbe. Mohnatkina i Pacheco dosad nisu imale priliku međusobno se boriti i bit će zanimljivo vidjeti može li 35-godišnja Ruskinja parirati Brazilki Larissi Pacheco.

Na sinoćnjem PFL-ovom eventu nastupio je i Satoshi Ishii, a hrvatski teškaš japanskih korijena borio se na preliminarnom dijelu eventa. Nažalost, Ishii je jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) izgubio od Danila Marquesa, bivšeg UFC-ovog borca. Izvještaj tog meča možete pročitati klikom na LINK, a kompletne rezultate sinoćnje PFL priredbe pročitajte u nastavku ovog članka.

PFL 8 2023 - rezultati:

Renan Ferreira def. Maurice Greene via KO (punches) - R1, 4:46

Larissa Pacheco def. Olena Kolesnyk via TKO (punches) - R1, 0:14

Denis Goltsov def. Jordan Heiderman via submission (arm-triangle choke) - R1, 4:16

Marina Mokhnatkina def. Amber Leibrock via submission (armbar) - R1, 1:45

Nathan Kelly def. Damion Nelson via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28).

Danilo Marques def. Satoshi Ishii via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28).

Maira Mazar def. Kaytlin Neil via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28).

Linker
27. travanj 2024 12:47