Ostalo

PFL-ov gorostas želi borbu protiv Ngannoua: ‘Naš meč izgledao bi kao sudar dva kamiona‘

Renan Ferreira

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odlični brazilski udarač mogao bi postati glavnim kandidatom za Francisovog protivnika

Sasvim je jasno da Francis Ngannou ove kalendarske godine neće nastupiti unutar PFL-ovog kaveza. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije trenutno je posvećen pripremama za boksački meč protiv Tysona Furyja koji je na rasporedu 28. listopada (10. mjesec) ove godine.

Veliki je Ngannou autsajder u tom meču i sve osim uvjerljivog poraza bilo bi iznenađenje. Ipak, Ngannou će ostvariti svoj san o boksačkom meču protiv nekog od boksačkih velikana, a nakon toga moći će se vratiti svom primarnom sportu.

Ngannou će biti dio posebnih PFL-ovih evenata na kojima će PFL okupljati svoje najveće zvijezde i ciljati će na veliku prodaju PPV-a. Upitno je međutim s kime će organizacija upariti Ngannoua. PFL ima dobar roster teškaša u sklopu svog turnira, ali niti jedan od tih teškaša ne predstavlja dovoljno veliko ime kojim bi uspjeli privući širu publiku.

Naravno, mi bi rado gledali Antu Deliju u meču protiv Francisa Ngannoua, ali upitno je dijele li PFL-ovi čelnici iste želje. Preostaje nam vidjeti hoće li PFL potpisati neko ime koje trenutno nije dio organizacije ili će ipak povući nekog od teškaša sa svog rostera. Jedno od zanimljivijih imena na njihovom rosteru definitivno je Renan Ferreira (11-3-0, 3 NC).

33-godišnji Brazilac nekoliko godina dio je PFL-ovog turnira, a sinoć je sjajnim nokautom izborio plasman u ovosezonsko finale gdje ga čeka Denis Goltsov. Osvoji li turnir, Ferreira će biti jedan od glavnih kandidata za borbu protiv Ngannoua, a njegov stil borbe nešto je što ga također čini jako dobrim kandidatom.

Naime, Renan Ferreira preferira borbu u stojci i vrlo je moćan udarač. Ovaj 203 cm visoki gorostas devet puta u karijeri slavio je nokautom. Dodate li na njegovu visinu ‘‘reach‘‘ koji iznosi 216 centimetara (85 inča), jasno vam je o kakvom se fizičkom ‘‘specimenu‘‘ radi.

Francis Ngannou 10 centimetara niži je od Ferreire i pet centimetara kraćeg raspona ruku. Naravno, Ngannou bi s obzirom na svoju kvalitetu i iskustvo zasigurno bio favorit, a činjenica da bi se u kavezu našla dvojica gorostasnih nokautera, vjerojatno bi mogla privući i širu publiku. Gostujući u podcastu Trocacao Franca, Ferreira je iskazao interes za borbom protiv ‘‘Predatora‘‘.

‘‘Francis je tip kojeg sam gledao dok je bio u UFC-u i uočio sam koliko je zapravo brutalan. Stvarno uživam u načinu na koji se bori.‘‘, započeo je Ferreira, a zatim se osvrnuo na činjenicu da ga je Ngannou nedavno označio kao jednog od glavnih favorita za osvajanje ovosezonskog turnira.

‘‘Vidjeti ga kako ranije ove godine gleda moju borbu samo me dodatno motiviralo. Sretan sam zbog onoga što je rekao o meni.‘‘, dodao je Renan.

Mnogi se sjećaju informacije koja govori da će protivnik Francisa Ngannoua zaraditi 2 milijuna dolara za meč protiv njega. Naravno da je i to jedan od razloga koji privlači Ferreiru na obračun s Ngannouom, ali nije to jedini razlog zbog kojeg Renan želi taj meč.

‘‘To je borba na koju bi cijeli svijet obratio pažnju i stoga se nadam da će se dogoditi. Bila bi to dobra borba za moju karijeru, ali ne samo sa sportskog aspekta, nego i s financijskog. Naš meč izgledao bi kao sudar dva kamiona, jer u kavezu bi se našla dva vrlo snažna giganta. On udara jako snažno i stoga se ne smijete prestati kretati dok ste ispred njega. Posjeduje jako dobre ruke i gotovo sve svoje protivnike je nokautirao. Silno želim priliku za taj meč.‘‘, zaključio je Renan Ferreira.

Brazilcu preostaje osvojiti PFL-ov turnir kasnije ove godine i to će mu biti dobra referenca za eventualni meč protiv Ngannoua. Problem je što ga na suprotnoj strani čeka Denis Goltsov, ruski teškaš i ujedno odličan hrvač. Ferreiri su uvijek problem predstavljali kvalitetni ‘‘grappleri‘‘, a vjerujemo da pamtite kako ga je demolirao Ante Delija u prošlogodišnjem polufinalu. Ukoliko ste zaboravili, podsjetite se klikom na LINK.

Linker
01. svibanj 2024 10:08