Ostalo

(VIDEO) Mousasi savladao Limu u borbi bez većih uzbuđenja i vratio titulu prvaka

Gegard Mousasi i Douglas Lima
 screenshot/YouTube
Kroz pet rundi razočaravajuće borbe, Gegard Mousasi došao je do pobjede nad Douglasom Limom

Bellator 250 bio je cijeli u znaku svoje velike glavne borbe između Gegarda Mousasija i Douglasa Lime, za titulu prvaka srednje kategorije. Nažalost, ponovila se vrlo česta praksa iz slučaja kad se očekuju sjajne i uzbudljive borbe prepune akcije. Dogodilo se suprotno. Mousasi je došao do pobjede vrijedne povratka titule u jednoj vrlo pasivnoj borbi pred previše uzbuđenja, gdje je na račun snage i borilačke inteligencije napravio dovoljno da bi uzeo jednoglasnu sudačku odluku.

Poznato je bilo kako će Limin glavni cilj morati biti proći kroz sjajni Mousasijev direkt. Kad bi u tome i uspio, Mousasi je sjajno ulazio u klinč, na koji se nadovezivalo sjajno hrvanje, a nakon rušenja i kontrola na podu. Lima je također imao problema s pravim korištenjem svoje najjače snage, udaraca nogama. Njih je aktivirao tek u trećoj rundi, no i tada je Mouasijev direkt radio bolje. Uzeo je Gegard tako prve tri runde na račun direkta te kontrole klinča uz ogradu kaveza, kad bi to bilo potrebno.

Lima se probudio u četvrtoj rundi te je počeo kažnjavati Mousasijeve noge, no bilo je to prekasno. Gegard je izdržao neke jake udarce, ali je isto tako pogodio svoje dobre pokušaje. Peta runda napokon je donijela otvoreni okršaj u prvoj polovici runde, kojeg je Mouasi pred kraj ipak smirio sjajnim rušenjem i kontrolom punih minutu i pol, sve do kraja runde, za osiguranje trijumfa i povratka na tron kategorije do 84 kilograma.

Nažalost po fanove, puno više uzbuđenja nisu ponudile niti druge dvije borbe glavnog programa. Henry Corrales savladao je Brandona Girtza u pokušaju tehničke borbe, koja ipak nije tako izgledalo, dok je Dalton Rosa savladao Tyja Gwerdera. S uvodnog programa vrijedi spomenuti najbolji potez priredbe, nokaut Sabaha Homasija protiv Bobbyja Voelkera.

Linker
19. travanj 2024 22:04