Ostalo

(VIDEO) Nekoć Machida i Silva, a danas Pereira. ‘Poatan‘ na treningu ‘upijao‘ savjete od Stevena Seagala

Alex Pereira i Steven Seagal

 Screenshot/Instagram (Alex Pereira)
UFC-ov prvak i glumačka zvijezda slučajno su se sreli na borilačkoj priredbi u Dubaiju

Stevena Seagala zasigurno ne treba osobito predstavljati ni užoj ni široj sportskoj publici. Legendarni glumac stekao je planetarnu popularnost devedesetih godina glumeći u akcijskim filmova čiji su "lajtmotiv" pomalo komične scene u kojima upravo on "kao na traci" prebija čitave vojske zločinaca, najčešće bez da pritom zadobije ijedan udarac s druge strane. Seagal je s godinama, poput, primjerice Arnolda Schwarzeneggera, Jean-Claudea Van Dammea ili Chucka Norrisa postao neizostavni dio popularne kulture i svojevrsni sinonim za maskulinitet, nepobjedivost i otpornost na sve - pa tako i metke.

U svijetu borilačkih vještina, pak, njegovo ime predstavlja jednu od prvih asocijacija na aikido budući da je, s obzirom na njegovu slavu i činjenicu da je nositelj crnog pojasa (7.dan), vjerojatno najpoznatiji promotor te borilačke vještine na planetu. Seagal je svojedobno imao dodira i s MMA sportom, i to kroz, recimo to tako, savjetovanja bivših UFC-ovih prvaka Andersona Silve i Lyota Machide, a sada je nastavio tu tradiciju i s Alexom Pereirom.

Pereira i Seagal, naime, sreli su se na Alpha Fight Series priredbi koja je u petak održana u Dubaiju. Društvenim mrežama i medijima već su se tada krenule množiti fotografije koje prikazuju njihov susret i prijateljski razgovor koji je uslijedio. Priča je, međutim, dobila nastavak i nije završila samo na izrazima kurtoazije budući da je "Poatan" na svojim Instagram "storyjima" danas podijelio videozapise iz kojih je razvidno da je sa Seagalom odradio i trening, odnosno da mu je 71-godišnji Amerikanac udijelio poneke savjete iz domene aikido obrambenih tehnika. Kako je to točno izgledalo, možete pogledati u nastavku.

Brojni borilački fanovi iznenađeni su viđenim, a mnogi među njima već su krenuli i ismijavati aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije, no za pretpostaviti je da se ne radi ni o kakvoj ozbiljnoj suradnji već samo o rekreaciji i iskazivanju poštovanja prema glumačkoj zvijezdi koja je obilježila mnoga djetinjstva, pa tako vjerojatno i "Poatanovo".

Linker
03. svibanj 2024 04:42