Ostalo

(VIDEO) Nokaut kakav se uistinu rijetko viđa: Britanski borac pogodio je sjajnim capoeira kickom

Manny Akpan vs. Connor Hitchens

 Twitter (ufc Fight Pass)
Manny Akpan pružio je vjerojatno najspektakularniji borilački potez proteklog tjedna

Protekli vikend nije donio puno borilačkih uzbuđenja. UFC je uzeo vikend pauze uoči velike UFC 273 priredbe koja nas čeka ovaj tjedan, a boksačkih uzbuđenja također nije naročito bilo.

Nisu međutim svi pauzirali. U subotu navečer, Manchester je ugostio Cage Warriors 136 priredbu. Christian Leroy Duncan (6-0-0) postao je novim prvakom CW-ove srednje kategorije. Dosadašnji prvak Djati Melan (8-1-0) pretrpio je prvi poraz u dosadašnjoj karijeri. Duncan je slavio nokautom početkom treće runde. Ipak, pažnju novom prvaku, ukrao je Manny Akpan (4-1-0).

Engleski borac borio se u ''catchweightu'' do 148 ''pounda'' (67.13 kg) protiv sunarodnjaka Connora Hitchensa (6-2-0). Akpan je slavio nokautom u drugoj rundi, a radi se o uistinu spektakularnom potezu. Radilo se o udarcu u capoeira stilu. Akpan je lijevom nogom opako uzdrmao svog protivnika i posao je dovršio još jednim udarcem šakom, iako zapravo nije bilo niti potrebe.

Izuzev spomenutog Akpana, sjajne nokaute prezentirali su Liam Molloy i Aleksi Mantykivi. Posebno zanimljiv bio je nokaut kojim je finski borac Mantykivi uspavao Brazilca Jeandersona Castra. Na nogama je Castro već bio na dobrom putu ka nesvijesti, a Mantykivi je brutalno dovršio posao.

Molloy je sjajnim lijevim krošeom nokautirao Bena Reesa, a tu snimku možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
09. travanj 2024 05:14