Ostalo

(VIDEO) Nokaut koji je oduševio i Ngannoua: Prisjetite se kako je Renan Ferreira ‘zaledio‘ Ryana Badera

Renan Ferreira (lijevo) | Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (youtube, Pfl)
Brazilski nokauter ovom pobjedom izborio je okršaj s Francisom Ngannouom

Francis Ngannou večeras će napokon debitirati pod okriljem PFL-a. Više od godinu dana prošlo je otkako je "Predator" službeno potpisao ugovor s PFL-om, ali izlet u boksačke vode odgodio je njegov debi.

Činjenica je da PFL također nije imao pretjerano velik izbor kad je u pitanju borac kojeg će suprotstaviti Francisu. Trebali su ne samo visokokvalitetnog borca, nego i nekog tko svojim stilom može privući široku pobjedu i odavati dojam borca koji može ugroziti fizičkog "monstruma" poput Ngannoua.

Spajanjem s Bellatorom, PFL je proširio svoj roster i donekle se povećala lista kandidata. Francisovog protivnika odlučili su potražiti putem takozvanog "PFL vs. Bellator" eventa. Organizatori su uparili Renana Ferreiru kao aktualnog osvajača PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji i Ryana Badera, vlasnika Bellatorovog pojasa u teškoj kategoriji.

Bio je to klasični okršaj stilova. Ryan Bader borac je koji posjeduje vrhunske hrvačke vještine, dok je Renan Ferreira klasični udarač i nokauter. Brazilac je kroz povijest pokazivao velike manjkavosti u hrvačkim segmentima, ali isto tako je i Bader uglavnom gubio u mečevima protiv razornih udarača.

Nije Bader u ovom meču ni stigao iskoristiti svoje alate. Gorostasni Renan Ferreira okončao je meč nakon samo 21 sekundu, a nokautom kojim je "zaledio" Badera oduševio je i Ngannou. PFL nije mogao poželjeti bolji ishod meča.

Renan Ferreira pravi je div, preferira borbu u stojci, a meč s Ngannouom izborio je na spektakularan način. Njegov kratki meč protiv Badera možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. listopad 2024 07:52