Ostalo

Renan Ferreira podijelio kako pobijediti Francisa Ngannoua: ‘Ključ je miješanje‘

Renan Ferreira

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Brazilski teškaš istaknuo je Ngannouovu snagu i pritisak prema naprijed, ali i kako tome treba pristupiti

Renan Ferreira i Francis Ngannou za svega nekoliko sati ulaze u kavez. Obojica su poznati po svojim nokautima, ali dobro znaju da MMA borba ne ovisi samo o udaračkom segmentu borbe.

Divovski dvojac predvodi večerašnju PFL priredbu ‘‘Battle of the Giants‘‘ u Saudijskoj Arabiji za naslov ‘‘Superfight‘‘ prvaka, a Brazilac priznaje da neće ulaziti u razmjenu udaraca s Ngannouom ako ugrabi priliku za drugačiji put do pobjede.

"Najvažnija stvar za nas je pobjeda", rekao je Ferreira u intervjuu za MMA Fighting. "To je veliki show i veliki događaj, naravno, velika promocija, ali ovo je moja karijera i moja borba, i idem po pobjedu. Učinit ću sve što je potrebno da izađem kao pobjednik, i znam da će on učiniti isto. Uvijek idem po pobjedu gdje god borba ode, uvijek donoseći svoj maksimum, tamo gdje se osjećam najudobnije."

Ngannou je također pokazao drugačiju stranu svojih borilačkih sposobnosti u prošlosti. Koristeći hrvanje i grappling, došao je do pobjede u svom posljednjem UFC nastupu u siječnju 2022. kada je pobijedio Ciryla Ganea jednoglasnom odlukom.

"Bio je pametan", rekao je Ferreira o Ngannouovoj strategiji na UFC-u 270. "MMA je o tome, ključ je miješanje (tehnika). MMA nije samo udaranje i nokauti, MMA je sve. Dok god ne koristiš ilegalne udarce, sve je dozvoljeno."

Ferreira zna da bi nokaut protiv čovjeka poput Ngannoua podigao njegovo ime u povijesnim knjigama, ali ipak, pobjeda je ono što je najvažnije kada sve završi.

"Ovo je borba na pet rundi," rekao je Ferreira. "Pazim na sve. Francis udara jako i kreće se naprijed, vrlo je snažan, pa ću koristiti svoje kretanje i brze udarce, uvijek tražeći priliku za plasirati direkt i ići po nokaut. No, naravno, borba može otići do kaveza, može otići u parter. Trenirao sam sve aspekte borbe tako da me ništa ne iznenadi."

"Ovo je najveća borba mog života", nastavio je. "Svi čekaju ovaj trenutak. Dvojica boraca koji su mnogo učinili za svoje nasljeđe, koji su imali sjajne borbe i postigli sjajne rezultate. Ovo je predivan trenutak za moj život. Sretan sam, dobro pripremljen i spreman za rat."

Ferreira se pridružio PFL-u u svibnju 2021. i tehnički nokautirao bivšeg UFC prvaka Fabricija Werduma u borbi koja je kasnije preinačena u "no contest" jer je Ferreira navodno tapkao na gušenje trokutom trenutak prije završetka borbe. Njegova karijera je dosegnula vrhunac 2023. godine kada je osvojio PFL naslov u teškoj kategoriji.

Brazilski gorostas borio se protiv Bellatorovog teškaškog prvaka Ryana Badera za priliku da se suoči s Ngannouom, i uništio je UFC i Bellator veterana za samo 21 sekundu. "Predator" je te noći sjedio uz kavez u Saudijskoj Arabiji, a "Problema" smatra da je tada šokirao Kamerunca.

"Nakon tog nokauta, izgledao je kao: ‘Stvarno imam problem pred sobom, čovjeka kojeg je teško pobijediti‘.", rekao je Ferreira. "Super sam pripremljen da ga dočekam i priredim show za fanove. Sretan sam zbog ove prilike i ovog ogromnog trenutka, događaja koji je napravljen za nas. Ovo je povijesni trenutak."

Linker
20. listopad 2024 11:47