Ostalo

(VIDEO) Nova doza poljske ludosti: Organizirali borbu u borilištu od sedam kvadratnih metara

 screenshot (Twitter)
Kad mislimo da nas od Poljaka više ništa ne može iznenaditi, onda se pojavi nešto ovako

Neko vrijeme imali smo osjećaj kako su Rusi narod sposoban organizirati uistinu svašta unutar borilačkog sporta, no posljednjih godina stanovnici jedne obližnje države su ih nadmašili. Naravno, riječ je o Poljacima, gdje je MMA zahvaljujući KSW-u dostigao ogromnu popularnost, a slijedom toga je nastao i ogroman broj borilačkih promocija. U takvoj konkurenciji često je potrebno smisliti nešto čime bi se neki istaknuli ispred drugih pa smo tako vidjeli već podosta neočekivanih pravila ili tipova borbi, slijedom čega nas neke nove ideje ne bi trebale iznenaditi.

Ipak, ono što su napravili iz promocije Fame MMA ulazi u jednu novu skupinu ludosti. Oni su organizirali priredbu pred jako dobro popunjenom dvoranom u Gdansku, a jedan od okršaja bio je između Jaceka Muranskog i Arkadiusza Tankule. Imena vam vjerojatno ništa ne znače, ali otkrit ćemo vam kako je Muranski 52-godišnji glumac koji je u borbu uskočio umjesto svog sina koji se ozlijedio nekoliko dana prije priredbe.

No, ono što su organizatori napravili za ovu borbu još više viđeno. Uklonili su ogradu svog standardnog borilišta te unutar njega postavili jedno manje, površine otprilike sedam kvadratih metara, dakle poput jedne tek nešto veće kupaonice ili manje dječje sobe. Kako su se borili poluteškaši, ta površina automatski djeluje još manja.

Sve je potrajalo nešto više od dvije minute prije nego je borba završila diskvalifikacijom Muranskom, koji je nekoliko puta ugrizao svog protivnika. Čisto da ludilo potvrdimo do kraja. Sve što se događalo prije toga bila je jedna potpuna vrsta kaosa. Nećemo duljiti, pogledajte u dva videa ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 21:22