Ostalo

(VIDEO) Održano Bellator 245 vaganje: Machida odlazi ispraviti veliku sudačku nepravdu

Phil Davis i Lyoto Machida
 screenshot/YouTube
Održano je vaganje za Bellator 245 priredbu koju predvodi borba između Lyota Machide i Phila Davisa

Ovdje je zapravo riječ o revanšu borbe održane u kolovozu 2013. godine na UFC 163 priredbi. Machida i Davis tada su bili u sjajnim serijama i obojica su se nadali prilici za napad na titulu. Odradili su oni tada borbu na tri runde, a po mišljenju medija i fanova je Brazilac trebao čisto uzeti pobjedu. No, ona je jednoglasnom odlukom pripala Davisu, što je dovelo do osjećaja nevjerice kod svih koji su borbu pratili. Isti poraz Machidu je nedugo zatim odveo prema odlasku u srednju kategoriju.

Danas su obojica Bellatorovi borci, a promocija Scotta Cokera odlučila ih je upariti u revanšu. 42-godišnji Machida posljednji se put borio u rujnu prošle godine, kad je poražen podijeljenom sudačkom odlukom od Gegarda Mousasija te se odlučio na povratak u diviziju do 93 kilograma, u kojoj je i postigao svoje najveće uspjehe. Tim porazom prekinut je i njegov niz od četiri uzastopna trijumfa, po dva u UFC-u i Bellatoru. Davis je do sada kao Bellatorov borac upisao osam pobjeda i dva poraza, a jedno vrijeme bio je i prvak. Pobjedom u ovoj borbi, koja bi mu bila treća u nizu, nada se dolasku do nove prilike za popeti se na tron. Oba borca uspješno su odradila svoje vaganje.

Uspješna ipak nije bila sudionica sunaslovne borbe, Gabby Holloway, koja će se boriti protiv Cat Zingano. Ona je granicu perolake kategorije premašila za čak dva kilograma. Na glavnom programu još se nalazi borba Eda Rutha protiv Taylora Johnsona te Raymonda Danielsa protiv Pater Stanonika. Uvodni program predvodi bivši prvak srednje kategorije, Rafael Carvalho, u borbi poluteške kategorije protiv Alexa Polizzija, tu su bivši članovi UFC-a Leslie Smith i Jack May, dok će program otvoriti nastup Keitha Leeja, mlađeg brata UFC-ove zvijezde Kevina Leeja.

Ispod teksta nalazi se snimka službenog vaganja i sučeljavanja te popis sutrašnjih borbi.

Bellator 245 - Rezultati vaganja (u lb)

Phil Davis (205.7) vs. Lyoto Machida (205.3)
Cat Zingano (145.9) vs. Gabby Holloway (150.7)
Ed Ruth (185.1) vs. Taylor Johnson (185.7)
Raymond Daniels (169.7) vs. Peter Stanonik (166.6)

Rafael Carvalho (205.8) vs. Alex Polizzi (203.6)
Leslie Smith (145.7) vs. Amanda Bell (149)
Tyrell Fortune (251.1) vs. Jack May (259.8)
Keith Lee (140.7) vs. Vinicius Zani (143.2)

Linker
26. travanj 2024 23:44