Ostalo

(VIDEO) Pet pobjeda prekidom za milijun dolara: Pogledajte put argentinskog nokautera do PFL titule

Emiliano Sordi
 screenshot/PFL
Emiliano Sordi pobjednik je poluteškaškog turnira druge sezone PFL te je time postao novi MMA milijunaš. No, više od svega impresivan je način na koji je do toga došao. Pet nastupa, pet pobjeda, svih pet prekidom, od toga četiri u prvoj rundi. Pogledajte ih sve!

28-godišnji Emiliano Sordi uskočio je u prvu PFL sezonu samo dva mjeseca nakon neuspješnog nastupa u UFC-ovom Contender Seriesu. Izborio je kao zamjena mjesto u doigravanju, ali je onda tamo zaustavljen od Bozigita Ataeva. Ipak, PFL nije dugo razmišljao hoće li Argentincu dati priliku u drugoj sezoni.

Ovaj je to u potpunosti opravdao tako što je osvojio turnir druge sezone poluteške kategorije i to u nevjerojatnoj maniri. Svih pet pobjeda uzeo je prekidom čime je svakako ušao u krug najboljih MMA boraca u 2020. godini. Njegov put kroz turnir poprilično je impresivan i iz tog razloga čemo ga ovdje cijelog podijeliti.

Sve je Sordi započeo pobjedom nad finalistom prve sezone, Vinnyjem Magalhaesom. U brazilsko-argentinskom duelu slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Nastavilo se instantnim revanšem protiv Ataeva, borca koji ga je prošle sezone eliminirao iz turnira i Sordi je ovog puta posao riješio u svoju korist već u prvoj rundi.

U prvoj rundi odradio je posao u četvrtfinalu, kad je završio Sigija Pesalelija.

Polufinale donijelo je Sordiju još jednom borbu protiv Ataeva, a njihovu trilogiju završio je još jednom pobjedom u prvoj rundi. Ipak, ovog puta to nije napravio nokautom nego prisiljavanjem na predaju.

Posljednjeg dana 2019. godine odradio je finalnu borbu protiv Jordana Johnsona. Nju je također riješio nokautom u prvoj rundi za vjerojatno najimpresivniji i najvrdjedniji pobjednički MMA niz u 2019. godini. Sordi je jedna od najljepših MMA priča posljednjih 12 mjeseci.

Linker
19. travanj 2024 20:24