Ostalo

(VIDEO) PFL je dobio zvijezdu! Cedric Doumbe ‘ugasio je‘ protivnika za manje od deset sekundi!

Cedric Doumbe (lijevo) | Kylian Mbappe (desno)

 Screenshot (twitter, Pfl)
31-godišnji francuski borac odradio je fantastičan debi pod okriljem PFL-a

Što smo upravo gledali? Cedric Doumbe doveden je kao borac koji bi trebao postati jedna od glavnih PFL-ovih zvijezda, a u potpunosti je opravdao povjerenje u svom debiju za ponajbolju MMA organizaciju.

Meč jedva da je i krenuo, a Cedric Doumbe ugasio je svjetla svom protivniku. Dosad neporaženi Jordan Zebo (4-0 uoči meča) pokušao je iznenaditi Doumbea ‘‘high kickom‘‘, Doumbe je lakoćom blokirao taj udarac, a zatim je lijevim krošeom nokautirao Zebu. Prije nego je Zebo završio na tlu, Doumbe je uspio plasirati i jedan udarac desnom rukom. Samo devet sekundi potrajao je ‘‘main event‘‘ na trećem ovosezonskom eventu pod okriljem PFL Europe inačice.

Publika u Parizu ostala je šokirana viđenim, a u krupnom kadru našao se Kylian Mbappe. Jedan od najboljih nogometaša na svijetu nije mogao vjerovati čemu je upravo svjedočio, a Cedric Doumbe definitivno je kapacitet za nastupe na puno većim pozornicama.

U PFL je došao kao bivši Gloryjev prvak velter kategorije. Pet puta je Doumbe branio pojas u Gloryjevoj velter kategoriji, a kickboks je napustio nakon 75 pobjeda, sedam poraza i jednog neriješenog ishoda. MMA debi odradio je u 11. mjesecu 2021. godine, a ovo mu je peta pobjeda u jednako toliko MMA nastupa. Jedva čekamo vidjeti kako će PFL graditi Doumbea. Imaju dijamant u svojim rukama, a na njima je da ga pravilno izbruše.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo PFL debi Abdoula Abdouraguimova (17-1-0). Francuski borac dagestanskih korijena na odličan način predstavio se publici, iako francuska publika itekako dobro poznaje ‘‘Lazy Kinga‘‘.

Abdouragimov je ekspresno srušio iskusnog Brada Wheelera (18-13-0), zauzeo je kontrolu s leđa i odmah je krenuo u potragu za ‘‘submissionom‘‘. Dvije minute i 43 sekunde trebao je ‘‘Lazy King‘‘ za pobjedu nad Wheelerom, a ovo mu je sedma pobjeda zaredom.

Mnogi su se nadali da će Abdouragimov postati novim članom UFC-a, ali donedavni prvak Ares FC organizacije odlučio se za prelazak u PFL i najavio je kako će sljedeće sezone nastupiti u PFL-ovom turniru. ‘‘Lazy King‘‘ se odlučio za laku kategoriju, a sigurno će biti jedan od favorita za osvajanje turnira. Pred 28-godišnjim Aboduraguimovim uistinu je blistava karijera.

Linker
25. travanj 2024 10:20