Ostalo

(VIDEO) PFL-ov nokaut večeri: Raush Manfio preokrenuo je meč brutalnim ‘overhandom‘

Don Madge vs. Raush Manfio

 Screenshot (twitter, Pfl)
30-godišnji Brazilac dobrano se namučio da novu sezonu otvori pobjedom

Sinoć u Texasu, održana je prva ovosezonska PFL-ova priredba. Clay Collard i Jeremy Stephens ponudili su fantastičnu borbu u glavnoj borbi večeri, a jednoglasnom odlukom slavio je Collard.

U sunaslovnoj borbi večeri, gledali smo još jedan obračun u lakoj kategoriji. Prošlosezonski osvajač turnira u lakoj kategoriji, Raush Manfio (15-3-0), imao je teškog protivnika na početku ove sezone. Don Madge (10-4-1), južnoafrički je borac s iskustvom nastupanja u UFC-u. Dvije pobjede u jednako toliko nastupa, upisao je Madge pod okriljem najjače svjetske MMA promocije, ali nije nastupao od devetog mjeseca 2019. godine. Četiri puta otkazivani su njegovi mečevi iz raznoraznih razloga i na koncu se razišao s UFC-om te je potpisao za PFL.

Prošle godine odradio je debi za PFL, pobjedom protiv Nathana Williamsa, a ove godine dodan je u turnir lake kategorije. Madge je poprilično dobro startao u sinoćnjem meču protiv prošlogodišnjeg osvajača turnira. Južnoafrički borac djelovao je preciznije te je više i bolje pogađao kroz prve dvije runde. Manfio nije pronalazio načina za ozbiljnije ugroziti svog protivnika, ali treća runda donosi kompletni preokret.Brazilac Manfio sredinom runde sjajno je pogodio desnim ''overhandom'', a posao je samo dovršio s nekoliko dodatnih udaraca.

Pokazao je Manfio svoj šampionski mentalitet i odmah je preuzeo prvo mjesto u poretku s četiri boda za nokaut u trećoj rundi. PFL je njegov potez označio najboljim nokautom večeri.

Što se Dona Madgea tiče, on može žaliti za prilikom da upiše veliku pobjedu na startu, ali može i puno toga pozitivnog izvući iz svog nastupa. Odradio je odličan nastup protiv jednog od glavnih favorita u kategoriji, a u drugom nastupu ga možda dočeka ipak nešto lakši posao. Međutim, PFL-ova laka kategorija izgleda sjajno i teško je odabrati protivnika koji se čini kao lak posao.

Linker
27. travanj 2024 07:10