Ostalo

(VIDEO) ‘Po prvi sam puta u povijesti KSW-a zabrinut zbog izdržljivosti kaveza‘

Serigne Ousmane Dia i Mariusz Pudzianowski
 Screenshot (YouTube, KSW)
Na idućoj će se KSW-ovoj priredbi obračunati borci koji kombinirano imaju oko 260 kilograma!

Sve nam je bliži KSW 59, velika priredba koju će 20. ožujka u Poljskoj predvoditi dvoboj Mariusza Pudzianowskog (13-7, 1 NC) i Senegalca Serignea Ousmanea Die (2-0).

Susret je to koji već nekoliko tjedana privlači veliku pozornost javnosti jer ne viđamo baš svakoga dana u kavezu okršaj toliko velikih i teških 'zvijeri'.

"Po prvi sam puta u povijesti KSW-a zabrinut zbog izdržljivosti kaveza", rekao je Martin Lewandowski, čelnik poljske borilačke promocije.

Je li zabrinutost opravdana? To procijenite sami... Snagator Pudzianowski godinama je najveća KSW-ova zvijezda. Riječ je o bivšem peterostrukom pobjedniku popularnog World's Strongest Man natjecanja i čovjeku koji bi u ovaj dvoboj trebao ući s nekakvih 118 kilograma.

"Ispred mene je zbilja zanimljiv izazov - senegalski hrvač. On je dvostruki prvak, kralj u svoj zemlji i u svom području djelovanja. Zašto se ne bih testirao protiv takvog borca. Velik je to izazov. Iako sam favorit, u sekundi se sve može promijeniti i mogu ostati bez svijesti. Moram biti oprezan i nikad ne smijem podcijeniti svog suparnika. No, izbjegnem li pogreške, pobijedit ću ga s lakoćom", poručio je Pudzianowski u novoj KSW-ovoj najavi.

S druge strane, 'Bombarder' Dia visok je 198 centimetara i navodno težak 140 kilograma, a prema nekim informacijama nosi čak i 10 više.

Kako sam otkriva u pet minuta dugačkom videu, Dia stiže iz siromašne ribarske obitelji. Kao dječak se volio se tući pa je jednog dana odlučio da će se time i profesionalno baviti. Poznat je po svojim nastupima u senegalskom hrvanju, a u jednom je trenutku svoje vještine počeo brusiti u Francuskoj. Trenirao je tamo boks i judo, a kada se vratio u Senegal, u prve je dvije borbe pobijedio nokautom. Od tuda i dolazi njegov nadimak 'Bombardier', kojeg mu je nadjenuo neimenovani najavljivač.

"Sada je došlo vrijeme za moju međunarodnu karijeru. Prvi sam senegalski hrvač koji nastupa u MMA-u. Hvala KSW-u na ovoj velikoj životnoj prilici. Sada sam zakoračio na jednu višu razinu. Pudzian, bolje ti je da budeš spreman - prebit ću te", glasila je poruka Senegalca Die.

Podsjetimo, na KSW-u 59 nastupa još nekoliko nama dobro poznatih boraca. Iste večeri Antun Račić branit će svoj pojas u revanšu sa Sebastianom Przybyszom, a prvi puta u KSW-ovom kavezu vidjet ćemo Darka Stošića kojeg čeka meč s Michalom Wlodarekom. Podred njih dvojice, svoj drugi nastup pod okriljem poljske promocije odradit će Crnogorac Savo Lazić ispred kojeg je susret sa Sebastianom Rajewskim.

Linker
27. travanj 2024 06:14