Ostalo

(VIDEO) Pogledajte boksački meč ‘Iranskog Hulka‘: Bila je dovoljna minuta da se vidi od čega je

Sajad Gharibi

 Screenshot (instagram Sajadgharibiofficial)
Gharibi je već godinama najavljivao mečeve u borilačkim sportovima

Sajad Gharibi, poznatiji kao ‘The Iranian Hulk‘ pažnju javnosti je provukao svojim osebujnim izgledom. Identidicira se kao ‘bodybuilder‘ (iako ne izgleda tako), a teži nevjerojatnih 175 kilograma. Na društvenim je mrežama postao još veća atrakcija kada je najavio da će se okušati u MMA-u i Boksu. Ovo drugo smo imali prilike gledati ovog vikenda, a i vidjeli smo kako mu tih 175 kilograma nije previše pomoglo u ringu.

Gharibi je boksao protiv ‘Khazakh Titana‘, a ako gledamo njega u kontekstu ‘Iranskog Hulka‘, mogli bi smo reći kako njegov nadimak ne odgovara njegovom izgledu. Vidno manji i fizički slabiji, no bio je dovoljno brz da ogromnog Iranca neutralizira u ringu.

Samo minuta je bila dovoljna u ringu da svijet vidi od čega je uistinu ‘Iranski Hulk‘. Na većinu udaraca okretao je glavu i govorom tijela je pokazivao da nikako ne želi biti u tom ringu, tako da je u minuti srušio svu ‘reputaciju‘ koju je tokom godina gradio po društvenim mrežama.

Prozivao je tako Gharibi brojne boksače i MMA borce, iako je borilačkim fanovima bilo jasno da od takvih priča nema ništa. Iako, ljudima koji ne prate borilački sport nije jasno da broj nečijih kilograma ne znači da posjeduju vještine koje su im potrebne za borbu, a u to se i sami uvjerite u videima ispod:

Linker
15. travanj 2024 05:03