Ostalo

(VIDEO) Pogledajte kako je Jackson nokautirao Amosova; Ukrajinac je ostao ležati licem prema dolje

Jason Jackson vs. Yaroslav Amosov (donji)

 Screenshot (youtube, Bellator Mma)
Bellator 301 event ponudio je nekoliko jako lijepih pobjeda prekidom

Dva meča za titulu ponudio je sinoć održani Bellator 301 event, a u oba meča prvaci su svrgnuti s trona. Yaroslav Amosov branio je pojas u velter kategoriji, ali Jason Jackson zaustavio ga je nokautom u trećoj rundi. Sergio Pettis pokušavao je upisati novu obranu pojasa u bantam kategoriji, no, Patchy Mix pokazao se nepremostivom preprekom.

Pobjeda Jasona Jacksona nad Yaroslavom Amosovim ogromno je iznenađenje. Oko 1,20 iznosili su koeficijenti na pobjedu Amosova, dok se koeficijent na pobjedu Jacksona kretao od 4,50 do 5,00. Jamajčanin je išao na megdan Ukrajincu koji je uoči meča bio na ‘‘scoreu‘‘ 27-0 i nikada nije osjetio poraz u profesionalnoj karijeri.

Očekivala se nova vrhunska izvedba Yaroslava Amosova, ali Ukrajinac je naišao na borca koji je imao odgovor na sva njegova oružja. Bolje je Jackson izgledao u stojci, ali ključ je bila vrhunska obrana od rušenja koju je prezentirao tijekom meča. Mučio se Amosov s pokušajima rušenja, htio je odvesti borbu u parter, ali nije išlo.

Jackson je svoju sjajnu izvedbu okrunio sredinom treće runde. Desnim direktom fantastično je pogodio Amosova i vidno ga je uzdrmao. Trudio se Amosov oporaviti, pokušavao je ostati u meču, ali Jackson je neprestano zadavo nove udarce i nije mu dopuštao niti trenutka predaha. Amosov je nalete pokušao spriječiti pokušajem rušenja, Jackson ga je zakačio desnim aperkatom i Amosov je ostao ležati licem prema dolje. Fantastičan nokaut 33-godišnjeg Jacksona i izvedba kojom je definitivno zaslužio staviti Bellatorov pojas oko struka.

Osim Jacksona, fantastičan nastup u meču protiv prvaka pružio je i bantamaš Patchy Mix. Svi već znaju da je Patchy Mix elitni ‘‘grappler‘‘ među MMA borcima, što dokazuje čak 13 pobjeda ‘‘submissionom‘‘. Tu 13. upisao je sinoć u Chicagu, a na predaju je prisilio sada već bivšeg prvaka, Sergija Pettisa.

Brzo je Mix uspostavio ‘‘grappling‘‘ dominaciju i izgledalo je kao da je pitanje trenutka kada će uhvatiti Pettisa u nepažnji i završiti posao. Već u drugoj rundi Pettis je pokleknuo i morao je tapkati. Mix je uspostavio kontrolu s leđa, zaključao je ‘‘body triangle‘‘ i radio je na pokušaju gušenja. Mix je udaljavao Pettisove ruke što dalje od vrata i tražio je priliku da zavuče svoju ruku ispod Pettisove brade.

Sjajno je Mix u jednom trenutku spustio Pettisovu desnu ruku, a zatim je otključao ‘‘body triangle‘‘ i svojom desnom nogom zarobio je Pettisovu desnu ruku. Time je došao u situaciju gdje jednom rukom može neutralizirati Pettisovu lijevu ruku, a svojom drugom rukom može tražiti gušenje. Ugurao je Mix svoju lijevu ruku između Pettisove glave i lijeve ruke, a zatim je desnicom uhvatio Pettisovo zapešće i spustio je ruku podalje od vrata. U nastavku je svojom lijevom rukom zarobio Pettisovu lijevu ruku, a desnu je zavukao ispod brade i zaključao je gušenje. Izlaza više nije bilo i Pettis je tapkao nakon nešto manje od dvije minute unutar druge runde.

Osim Mixa i Jacksona, lijepe pobjede prekidom upisali su još neki akteri sinoć održanog Bellator 301 eventa. Tim Wilde ‘‘high kickom‘‘ i popratnim udarcima nokautirao je Mikea Hamela, a pobjede ‘‘submissionom‘‘ upisali su Ramazan Kuramagomedov, Matheus Mattos i Keri Taylor-Melendez.

Snimke svih finiša na sinoć održanom Bellator 301 eventu možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 08:35