Ostalo

(VIDEO) Poništen poraz Eddieja Alvareza s ONE on TNT 1 priredbe

Alvarez vs. Lapicus
 screenshot (YouTube, ONE)
Bivšem UFC prvaku obrisan je poraz koji je doživio diskvalifikacijom

Nakon što je Eddie Alvarez početkom mjeseca doživio poraz diskvalifikacijom u ONE on TNT 1 borbi protiv Iurija Lapicusa, digla se velika prašina. Naime, "Underground King" je u borbi, gdje je već na samom početku svog protivnika odveo u parter, pogodio nekoliko ilegalnih udaraca, nakon čega je borba prekinuta. Nedugo potom, sudac u borilištu pokazao mu je crveni karton, time dodijelivši pobjedu njegovom protivniku.

Alvarez je teško primio taj poraz, a javnost je vrlo brzo stala na njegovu stranu. Nitko nije sporio da su udarci uistinu bili ilegalni, no većina je vjerovala kako je odmah trebao biti upozoren, budući da su isti bili apsolutno nenamjerni. Smatralo se kako je u slučaju da Lapicus ne može nastaviti, borba trebala biti poništena, odnosno proglašen "no contest".

To se sada i dogodilo, nakon što je Alvarez podnio žalbu, koja je od strane ONE-a uvažena. Što se točno dogodilo, opisao je Ariel Helwani.

"Odbor sastavljen od 15 nezavisnih sudaca, uz dodatak osoblja ONE Championshipa, sudaca u borilištu i bodovnih sudaca, jednoglasno je presudio kako su ilegalni udarci u potiljak Lapicusa bili odlučujući faktor, ali su isto tako procijenili kako je sudac napravio pogrešku u proceduri, nakon što je Alvarezu dao crveni karton, tim ga putem diskvalificirajući, nakon drugog udarca u potiljak", objasnio je Helwani.

Tako je Alvarezov profesionalni omjer i dalje 30-7, a već ovog tjedna, odnosno 28. travnja, čeka ga nova borba. Protivnik će mu biti Ok Rae Yoon, korejski borac koji je također ovog mjeseca iznenađujuće savladao bivšeg prvaka Marata Gafurova.

Kako je izgledala Alvarezova borba protiv Lapicusa, možete se podsjetiti u videu ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 02:33