UFC

(VIDEO) Weidman se javio iz bolnice nakon uspješne operacije: ‘Pokušavam pronaći sreću u nesreći‘

Uriah Hall i Chris Weidman
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dugo će trajati oporavak bivšeg UFC prvaka nakon teškog loma noge.

Iako ćemo UFC 261 pamtiti po spektakularnim borbama, sjajnim izvedbama novih i starih prvaka te po činjenici da je svih pet sudara s glavnog programa završilo prekidom, teško će mnogi zaboraviti ozljedu koja se dogodila bivšem UFC prvaku srednje kategorije, Chrisu Weidmanu u borbi protiv Uriaha Halla. U borbi ključnoj za nastavak njegove karijere, Weidman je već na samom početku doživio jedan od najtežih lomova noge koje pamtimo u borilačkom sportu na visokoj razini.

Odmah je Weidman otpremljen u bolnicu, gdje je operiran, da bi se danas iz kreveta javio porukom svima koji ga podržavaju. Obratio im se videom u trajanju od tri i pol minute, čije najvažnije dijelove donosimo u citatu.

"Nisam baš koristio telefon jer je bol poprilično jaka. Ovdje je sada oko 3:30 ujutro i sad mi pokušavaju dati još lijekova. Želim svima poručiti kako sam zahvalan za svu ljubav i podršku. Svima vam to želim na neki način uzvratiti. Znam da je Uriah Hall jako dobar momak i da je bio tužan zbog toga što se dogodilo, cijenim to. Također znam da se javio Anderson Silva i rekao neke lijepe riječi. Ovo je izuzetno brutalno, no proći ću kroz to. Trebat će mi oko osam tjedana da bih mogao hodati bez štaka te da bih mogao voziti. Što se tiče treninga, za šest do 12 mjeseci bih trebao biti sposoban vratiti se."

Pokušavam pronaći sreću u nesreći. Istog trenutka kad se to dogodilo, kad sam pao na tlo i vidio svoju nogu, pokušao sam misliti o nečemu pozitivnom što će proizaći iz ovog. Nadam se da ću na kraju ovog svega dobiti nešto pozitivno. Čovječe, ovo nije zabavno. Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Operacija je bila uspješna. Stavili su mi titansku pločicu preko tibije, stavili su je kroz koljeno. Probušili su tibiju i napravili je čvrstom te uspravnom. Fibula mi je također slomljena, ali vjeruju da se ona može iscijeliti sama od sebe, sve dok ju ne opterećujem.

Mislim da ću pokušati dokumentirati ovaj oporavak i fizikalnu terapiju. Pokušat ću vas držati upućenima. To inače nisam radio, no količina ljubavi i podrške koju dobivam je nevjerojatna. Želim vas zadržati, volim vas", rekao je Chris.

Već prije ovog Chrisovog javljanja iz bolnice, poruku na Instagram postavila je i njegova supruga, tim putem otkrivši kako je sve u redu, ali da je sve što se dogodilo bilo grozno iz više raznih perspektiva. Upravo ona trebala bi Chrisu sad biti najveća podrška, kako po pitanju oporavka, tako i po pitanju toga ima li smisla nastavljati s karijerom.

Linker
18. svibanj 2024 08:37